EkonomiGündemManşetSiyasetTurizm

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI DEMİRALP 2016 SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp2015 yılının turizm sektörü açısından son 25 yılın en kötüsü olması turizmcileri olumsuz yönde etkiledi. Rusya’da 2014’ün son çeyreğinde başlayan ekonomik krizin olumsuz etkilerinin yaşanmaya devam ettiği sektörde turizmciler 2016 yılından da endişe duymaya başladı.

Turizmin en gözde beldelerinden Bodrum’da, 2015 yılı turizm sezonunnuda düşüşle kapatılması, Türkiye ve çevresinde yaşanan gelişmelerin yeni sezona etkisi sektörü kara kara düşündürüyor. Bodrum Ak Parti ilçe Başkanı ve turizmci Çiğdem Demiralp yaptığı 2016 yılı turizm sezonunu değerlendirmesinde yeni sezonu çok kötü gördüğünü vurgulayarak şöyle konuştu:

“Dalaman, Milas, İzmir ve Antalya hava limanlarına iniş yapacak olan tarifeli seferlerde 6 bin dolarlık bir mazot desteği var. Bence bu çok önemli bir destek. Yurt dışındaki operatörlerinde bu desteği göz ardı etmeyeceklerini düşünüyorum. Ama şu anda bir durgunluk var, bir bekleyiş var. Ben bunu tur operatörlerinin klasik bir bekleyişi olarak yorumluyorum. Turizmci olarak bunu söylüyorum. Ama süreçte sezona doğru daha farklı olacaktır. Son dakika satışlarıyla da 2016 sezonu desteklenecektir diye düşünüyorum. Bakanlığımızda bu konuda özellikle yurt dışındaki fuarlarda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bölgenin şuanda güvenilir bir bölge olduğu konusunda çalışmalar var. Sayın bakanımızın sürekli bu konu ile ilgili gerek tur operatörleriyle ilgili, gerek çalışma yaptığımız turizm anlamında turistik ülkelerdeki yetkililerle ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu biliyorum. Bu yüzden ben 2016′ yı çok kötü görmüyorum”.

1989 yılından bu yana sektörün içinde olduğunu dile getiren Demiralp, sözlerini şöyle sürdürdü “Her sene biraz daha turizmle ilgili özellikle Bodrum la ilgili sıkıntılar daha da büyüyor. Bunu sadece turizme bağlamamak aynı zamanda yerel yönetimlere de bağlamak lazım. 5 yıldızlı otellerimiz var ama sokağa çıktığımızda herkesin bildiği üzere yetersiz özellikle yerel yönetimleri yetersiz görüyorum. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Yaz artık iki ay iki buçuk aya sığdırıldı. Bunun daha uzun süreye yayılması gerekiyor. Ben 1989 yılından beri Bodrumda turizmin içindeyim o zamanlar bizim 6 ay, 7 aya varan bir turizmimiz vardı, bir çalışma ortamımız vardı. Şimdi sıkıştık iki buçuk üç aya döndü. Bunu nasıl aşarız bence buda çok önemli. İki buçuk üç ay çalışıp da bütün bir sezon yıl bu çalışanları çalıştıklarımızın karşılığında yaşamaya çalışmak çok kolay değil. Turizmci olarak da, esnaf olarak da buradaki yaşayan diğer sektörlere de tabi bizimde etkimiz oluyor. Bunu düşündüğümüzde birazda yaz sezonumuzun da uzamasını düşünmek lazım. Kış turizminde de ne yapabiliriz bunu ortaya koymak lazım. Burada hem bakanlığımızın hem de yerel yönetimlerimizin ortak bir proje çalışmasıyla daha toparlanır daha iyi bir hale getirilebilir diye düşünüyorum”dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu