AsayişGündemManşet

ÖLÜM YOLCULUĞUNA MOTOR ARIZASI DUR DEDİ

Bodrum-göçmen kaçakçılığıBodrum’dan yasa dışı yollardan Yunanistan´ın İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan 100 göçmen 15 metrelik tekne içersinde yakalandı.

Mersin’den geçici görevle Bodrum’a gelen TCSG 309 Nolu Sahil Güvenlik Botu devriye görevi yaptığı sırada Torba açıklarında hareketsiz duran ve üzerinde çok sayıda insanın bulunduğu günlük tur teknesini fark etti.

Torba limanından çıktıktan kısa bir süre sonra arızalanan ve daha sonra tekne kaptanının terk ettiği günlük tur teknesine yanaşan Sahil Güvenlik Botu aralarında 34´ü bebek ve çocuk toplam 100 göçmeni Sahil Güvenlik Botuna aldı.

Paşatarlası mevkisindeki gemi yanaşma iskelesine getirilen Suriye uyruklu göçmenlerin burada kimlik tespiti yapıldı. Göçmenlere içecek ve yiyecek yardımında bulunan yetkililer daha Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Her şeyden habersiz çocuklar birbirleriyle oyun oynarken Avrupa hayali kuran yetişkinler ise işlemlerinin tamamlanmasını beklediler.

Sahil Güvenlik ve Plis ekiplerinin olayın ardından kaçtığı öne sürülen tekne kaptanının yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu