EğitimGündemManşetSağlık

YARDIM DERNEKLERİNE EĞİTİM

ilk yardımBodrum’da kuruluş süreçlerini yeni tamamlayan, Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği ile Denizlerde Arama Kurtarma Derneği (DAKUD) üyelerine ilk yardım ve psikodestek eğitimleri verildi.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimlere, sığınmacılara destek olabilmek amacıyla kurulan Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği başkan ve üyeleri ile denizlerdeki göçmen olaylarında arama kurtarma faaliyetlerine destek olabilmek için bir araya gelen DAKUD yönetici ve üyeleri katıldı.

Eğitimlerin birinci bölümünde, Acil Tıp Uzmanı Dr. Elif Ataman tarafından, suda boğulma, hipotermi ve kırıklar konularında yapılacak ilk yardımlara yönelik uygulamalı bilgiler verildi. Programın öğleden sonraki bölümünde ise Acıbadem Bodrum Hastanesi Psikologarından Dilek Yörük katılımcıları, post travmatik stres bozukluğu ile başa çıkma mekanizmaları hakkında bilgilendirdi.

Üç saat süren eğitmler katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu