EğitimGündemKültür SanatManşet

KENDİ OYUNCAĞINI KENDİN YAP

Bodrum-kendi_oyuncagini_kendin_yapBodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bodrum Yarımadasında bulunan anaokul, ilkokul ve ortaokulların işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kendi Oyuncağını Kendin Yap’ projesi düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Ortakent Mümtaz Ataman İlkokulu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında öğrencilerin değişik malzemelerden yaptığı birbirinden ilginç oyuncaklar büyük beğeni toplarken, eski oyunlarında hatırlatılacağı proje kapsamında okul müdürleri ve öğretmenleri okul bahçesinde 7 kiremit oynadılar.

Okul müdürleri ve öğretmenlerin 7 kiremit oynaması renkli görüntüler oluştururken, proje hakkında gazetecilere bilgi veren Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin şunları söyledi;
“ Bu projemiz kendi oyuncağını kendin yap projemizdir. Biliyorsunuz çocukluğumuzda hepimizin çok sevdiği oyunlarımız vardı. Oyunlarımızın da bizim sosyolojik açıdan, psikolojik açıdan, gelişimimize katkıları tartışılmaz bir gerçektir. Eğitim anlamında da bize kazandırdıkları çok fazladır. Gruplar halinde oyun oynama becerisini geliştiriyoruz. Kaybettiğimiz zaman sabırlı olmayı öğretiyoruz. Kazandığımızda sevinmenin ölçüsünü biliyoruz. Grup halinde hareket etme becerisini de kazanmış oluyoruz bu anlamda ve bir de hani çocuklarımız enerjilerini atamıyorlar. Bilgisayarda, internette veya televizyon başında çok zaman harcıyorlar. Hani yapma bunu yavrum dediği zaman, ne yapayım dediği zaman; ona yapabileceği bir oyuncağı tarif etmek gerektiğine inandığımızdan bu yüzden böyle bir proje başlattık ilçe genelinde. Mayıs ayında da büyük bir meydanda, şenlik anlamında, yaşlılarımızı da davet ederek geçmiş dönemlerde oynadığımız oyunları hep birlikte oynayacağız”

Tanıtım toplantısında açılan sergide öğrencilerin kendi imkanları ile yaptıkları birbirinden farklı oyuncaklar büyük beğeni topladı. Oyuncaklar arasında ceviz kabuğundan yapılan köstebek, ottan bebek, tahtadan arabalar, pille çalışan salıncak, plastik kapaklardan solucan, telden arabalar, atık plastik şişelerden yapılan oyuncaklar bulunurken, sergide ayrıca öğrencilerin yapmış olduğu resimlerde sergilendi.

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Gül ise projenin amacını, “Geçmişteki oyun ve oyuncakların genç kuşaklara tanıtılması. İlçemizin bu konuda çok hassasiyetle durduğu ve Kasım ayından beri başlatılmış bir projedir. Mayıs ayında bir şenlikle tamamlanacak bir projedir” diyerek açıkladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu