EkonomiGündemManşet

TAKSİCİ ESNAFINDAN VERYANSIN

Bodrum-taksici esnafı28 Şubat tarihine kadar 10 yaş üstü ticari taksilere çalışma izin belgesi verilmeyeceği yönünde kara alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın “T” plakalar için yıllık izin belgesi için alacağı 500 lira esnafı çileden çıkardı.

Bodrum’da faaliyet gösteren ticari taksi hat sahiplerinin tepkisini çeken uygulama ile ilgili olarak sıkıntılarını dinlediğimiz taksici esnafı izin belgesi için istenen ücretin haksız olduğunu savundu.

Kent Haber’e açıklamalarda bulunan Garaj Taksi Kooperatif Başkanı Mustafa Akkaya, ücretlerin çok ağır geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Bizden istenen ücretler çok ağır geliyor. Muğla UKOME Başkanı Alper Beyden ücretlerin indirilmesini istiyoruz. Muğla bölgesindeki esnaf olarak tamamen mağduruz. Bilhassa Bodrum’da işler kesat, günde sadece iki işe çıkabiliyoruz” dedi.

Yıllardır Bodrum’da taksicilik yapan Erol Yürüten ise vize için zaten belirli bir ücret ödediklerini yeni uygulama ile iyice zor durumda kalacaklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Zaten Karayollarına vize için 300 küsür lira para ödüyoruz her yıl. Birde bu 500 TL olursa taksici esnafının belini büker. Yeteri kadar durak işgali parası ödüyoruz. Çalışa imkanımız kısa birde korsan taksiler var. Bahçıvanı da bu işi yapıyor bize iş düşmüyor biz sadece para ödemekle kalıyoruz” dedi.

Şehir içi minibüslerden, belediye otobüslerinden kendilerine yolcu kalmadığını belirten Hüseyin Akkaya isimli taksici şöyle konuştu:
“Bu alınan paraya biz karşıyız. 3-4 ay bi yaz sezonu var. Buranın işgaliye parası var. Borçla alınan araçlar var. Minibüsler desen 24 saat çalışıyor yetmezmiş gibi Muğla’nın getirdiği otobüsler var. Biz esnaf olarak çok mağduruz. Mümkünse büyüklerimiz bu işe el atsın. Kazandığımız para ile evin geçimini sağlayacağız, borçlarımızı ödeyeceğiz yoksa çocuklarımızımı okutacağız” dedi.

Ticari plakaların çalışma izin belgesi için yapılan yeni düzenlemeye karşı çıkan taksilerin önümüzdeki günlerde bir araya gelerek düzenlemeyi planladıkları eylemle seslerini duyurmaya çalışacakları öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu