EkonomiGündemManşet

Belediye A.Ş. ile Disk Genel-İş Sendikası arasında sözleşme imzalandı

belediye_as_toplu_is_sozlesmesi (5)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un öncülüğünde, Bodrum Belediye A.Ş. ile Disk Genel-İş Sendikası arasında 3 yıllık sözleşme düzenlenerek imzalar atıldı.

Bodrum Belediyesi Gıda Şirketi ile Disk Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Belediye A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan, şirkete ait işletme müdürleri; Disk Genel-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Özalın, Disiplin Kurulu Üyesi Özgür Gündüz, iş yeri temsilcileri ile tarafların avukatları katıldı.

Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreninde söz alan Disk Genel-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, sözleşmenin maddeleriyle ilgili bilgiler vererek, “Yaklaşık 200 işçiyi kapsayan ve 3 yıllık olarak gerçekleştirdiğimiz sözleşme öncesinde işçi arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal şartlarını masaya yatırdık. Bu konuda sizlerin başkanlığında şirket yönetiminize de çok teşekkür ediyoruz bize karşı olumlu tavırlarından dolayı. Bizler hizmet sektörü çalışanıyız. Sayın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yapmış olduğu destekler, insana insan olarak vermiş olduğu değerin ispatıdır. Desteklerinizden ötürü teşekkür ederiz. Hem belediyemize hem şirketimize hem çalışanlarımıza hem de Bodrum Yarımadasına hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sözleşme çok güzel bir şekilde gelişti. Bize hiçbir problemle gelmedi Hüseyin Bey. Bu da çok güzel. Demek ki oturup ortak bir noktada buluşabiliyoruz. Çünkü biz, Gıda A.Ş. olarak Bodrum’da şu anda Bodrum halkına çok büyük hizmetler veriyoruz. Bu hizmetler yapılırken arkadaşlarımızın özverisi çok fazla. Geçtiğimiz süreçleri hatırlıyorsunuzdur. İnananlar bizlerle birlikte yürümeye devam etti.  Ama şimdi o günlere baktığımızda Allah’a şükür o günleri çok geride bıraktık ve Gıda A.Ş. yeniden doğdu 2014’ ten sonra. Şirket kendini yavaş yavaş topladı. Biz de elimizden geldiği kadar hem ödeme kısmına hem de yatırım kısmına her türlü desteği veriyoruz. Ama gerçekten örnek bir işletmeyiz. Kafelerimizle limanlarımızla profesyonelleşmiş bir sistemimiz var. Ayrıca kafelerimizin almış olduğu uluslararası sertifikalarla Türkiye’de örnek teşkil ediyoruz. Tabii bunların altında yatan hep bir emek, inanarak çalışmak. Eğer buradaki arkadaşlar bize inanarak çalışmasa bu güzellikleri yakalayamayız. Kendi işiymiş gibi çalışıyor arkadaşlarımız. Bu bizi de çok mutlu ediyor. Arkadaşlarımıza bir görev veriyoruz ve hiç itiraz etmiyorlar. Koşarak gidiyor ve oradaki görevini layıkıyla yapıyorlar. Sistem güzel bir şekilde çalışıyor böylece. Tabiki bu sistem çalışırken de bu arkadaşların emeklerinin de karşılığını vermek lazım. Teşekkür etmek kolaydır da emek teşekkürle ödenmiyor bazen de. Hepimize hayırlı olsun.”

Göstermiş olduğu desteklerden ötürü Başkan Kocadon’a teşekkür eden Hüseyin Yıldızhan ise, “Avukatlarımızın da sayesinde herkesin memnun olacağı bir anlaşma yaptık. Bu şartların aynısını sendikasız olan personelimize de uygulayacağız. Hepimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

01.01.2016 ile 31.12.2018 yılları arasında geçerli olan ve 200 işçiyi kapsayan sözleşme ile maaşlara yapılan artışların dışında ise üniversite öğrencilerine, engelli çalışanlara ve tüm çalışanların aldıkları yevmiyelere de düzenlemeler getirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu