GündemKültür SanatManşet

ÇIRAK BULAMAYAN USTA

Bodrum-Tuncay yurtseverYalıkavak Mahallesinde yaşayan ve toplu iğnelerle yaptığı tablolarla adını duyuran Tuncay Yurtsever sanatını öğretecek kimse bulamıyor.

Bir tablo üzerinde en az 50 bin iğnenin buluşmasıyla ortaya çıkan eserler adeta insan sabrının sınırlarını zorluyor.

Yalıkavak Mahallesindeki evini hem atölye hemde sanat galerisi olarak kullanan sanatçı Tuncay Yurtsever, 2004 yılında buyana toplu iğneler ile resim yapıyor. Yılda 4 yada 5 tane eser üretebilen Yurtsever’in tabloları yurt dışından da yoğun ilgi görüyor.

Yurtsever, bu güne kadar birçok sergiye katıldığını ancak eserlerin taşınması sırasında sıkıntılar yaşadığını belirterek şunları söyledi:
“Bu sene 21 Temmuz’da Londra’da Ekim’de Kıbrıs’ta sergiler var. Geçtiğimiz yıl Yunan Adalarında oldu. Eserlerin nakli sırasında iğneler bozuluyor. Bu yüzden ben sadece karma sergilere bir iki adet tablo ile gitmeyi tercih ediyorum” dedi.

Birçok ülkeden yaptığı sanatı öğrenmek için akademisyenlerin talebelerin geldiğini ifade eden Yurtsever ilk önce kendisine üniversitelerde öğretmenlik teklif ettiklerini ancak daha sonra her insanın bu sanatı yapamayacağını ve tekliflerini geri çektiklerini söyledi. Tuncay Yurtsever, kendisinden sonra bu sanatı yapacak kimsenin kalmayacağından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Hazırladığı özel tuvallerin üzerini çizmeden, doğrudan iğneleri batırarak tablolarını oluşturan Yurtsever’in onlarca eseri Guinness World Records sayfasında sergileniyor. Uzun süredir Guinness rekorlar kitabına girmek için toplu iğnelerin noterden tasdiki için uğraşan sıradışı sanatçı artık bu emelinden de vazgeçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Diyorlar ki, Noter’den kaç tane iğne olduğunu tasdik ettir, hngi Noter sayar, imkansız. Birde diyorlar ki, biz iğne diye bir grup açamayız bunu mozaik grubuna sokalım ama benim eserlerimin mozaikle alakası yok. Buna rağmen benim her tablom Guinness’te çok beğeni topluyor. Onun için yoruldum, sıkıldım artık çok da önemsemiyorum çünkü dünyanın her yerinden tablolarım ilgi görüyor” dedi.

Yurtsever şimdilerde yeni tablosu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu