AsayişEkonomiGündemManşet

EMNİYETTEN DOLANDIRICILIK SEMİNERİ

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü-Komiser Ahmet ArıBodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünce “İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” semineri düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Asayiş Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından organize edilen seminer Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seminere, Asayiş Büro Amiri Başkomiser Vasfi Öztüzün, resmi ve özel bankaların güvenlik yetkilileri, OASİS, Midtown ve Milta Marina güvenlik müdürleri ile Bodrum’da faaliyet gösteren özel güvenlik firmalarının yetkilileri katıldı.

Asayiş Büro Amirliğinde görevli Komiser Ahmet Arı tarafından verilen İletişim Yoluyla Dolandırıcılık seminerinde, dolandırıcılık suçunun tanımı, suçu ağırlaştıran nedenler, dolandırıcılık yöntemleri ve dolandırıcıların izlediği taktikler hakkında sunumlar yapıldı.

Seminer sunumunu gerçekleştiren Komiser Ahmet Arı, herkesin bu tür insanlara karşı dikkatli ve duyarlı olması gerektiğine dikkat çekerek karşılaştıkları dolandırıcılık olaylarından örnekler verdi. Ahmet Arı yaptığı sunumda şu ifadelere yer verdi:
“Dolandırıcılar ilk başta sosyal medya hesaplarından kişilere ait verileri topluyorlar. Daha sonra, Hakim, Savcı, Emniyet görevlesi gibi makamları yada makam sahiplerinin adlarını kullanarak insanları yönlendiriyorlar. İletişim yollarını sonuna kadar kullanan bu kişilere karşı vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin daha dikkatli olması gerekiyor.” dedi.

Yaklaşık bir saat süren seminer sonunda, seminere katılan izleyiciler merak ettikleri soruları sordular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu