GündemManşetSağlıkSiyaset

TAHSİS YAPILDI, İHALE 15 OCAK’TA…

ak parti yeni devlet hastanesi açıklaması (1)Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir gündemde yer alan yeni Bodrum Devlet Hastanesi projesinin yer tahsisin Sağlık Bakanlığına tahsisin yapıldığını ve 15 Ocak günü de ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi.

Üç yıla yakın bir süredir gündemden düşmeyen, lakin arazi tahsisi yapılamadığı için inşaatına da başlanılamayan yeni Bodrum Devlet Hastanesi için arazi tahsisinin gerçekleştiğini ifade eden AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Demiralp, “Yeni Bodrum Devlet Hastanesi 27 bin m2 kapalı alanda ve 150 yataklı, modern ve çağımız standartlarına uygun olarak projelendirildi.” dedi.

Yerel ve Ulusal basın temsilcilerinin hazır olduğu basın toplantısına Ak Parti Bodrum Kadın Kolları Başkanı Fatoş Erarslan ve bazı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Başkan Demiralp 1996 yılından bu yana hizmet veren Bodrum devlet Hastanesinin artık yeterli olmadığını dile getirerek, uzun zamandır gündemden düşmeyen Yeni Bodrum devlet Hastanesi ile ilgili sona gelindiğini, inşaatın da en geç iki yıl içinde tamamlanarak Bodrumluların hizmete gireceğinin bilgisini verdi. Başkan Demiralp şöyle konuştu;

“Yaklaşık iki yıldır beklenen yeni Bodrum Devlet hastanesi ihalesi 15 Ocak 2016 tarihinde yapılacak. Sağlık bakanlığınca yeni hastane binası projelendirilmiştir. 6 bin 200 m2 oturma alanına sahip olan hastanenin, kapalı alanı 27.025,72 m2’dir. Konacık mahallesinde 680,681,684 parselde kadastro çalışmaları yapılmış ve hazine  adına tescil ettirilmiştir. Tek parsel haline getirilen taşınmaz, 167 ada 2 parselde kayıtlı 49.945.01 m2 büyüklüğündedir ve Sağlık Bakanlığına tahsisi sağlanmıştır. Yeni Bodrum Devlet hastanesi 150 yataklı modern ve çağımız standartlarına uygun olarak projelendirilmiştir. İçinde banyo ve lavabosu bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek olan hastane, modern ameliyathanesi, yeni poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri ile Bodrumda yaşayan ve turizm mevsiminde Bodrumu tercih eden yerli ve yabancı turiste hizmet verecektir.”

Başkan Demiralp basın açıklamasının sonunda şunları söyledi;

“16 Kasım 2014’ de İlçe Kongresine katılarak hastane projesini hayata geçireceği sözünü veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Nihat Öztürk’e ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Demiralp, Kent TV Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu’nun Devlet Hastanesi ile ilgili 19. Kez basın toplantısı yapılıyor ve artık bu konu yılan hikayesine döndü. 20. Basın açıklaması ne zaman olur? Şeklindeki sorusuna “Bu konuda haklısınız, süreç biraz uzadı. Ama bundan sonraki basın açıklaması kazmalar ve küreklerimiz ile temelimizi atarken olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Demiralp basın toplantısının sonunda gazeteciler yerel ve ülke gündemine dair sohbet ettiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu