GündemManşet

BODRUM DENİZ MÜZESİ KATAR’DAYDI

Bodrum Deniz Müzesi, 20-24 Kasım tarihleri arasında Katar, Doha’da gerçekleşen 8.Dhow Uluslararası Ahşap Tekne Festivali’ne katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın organize ettiği festivalde Türkiye standı yoğun ilgi gördü. Bodrum Deniz Ticaret Odası ile aynı standı paylaşan Bodrum Deniz Müzesi, Bodrum Tipi tekne modellerini uluslararası platformda tanıttı. Bodrum Deniz Müzesi’ne ait 3 adet geleneksel tekne modeliyle festivale katılan Müze standına ilgi yoğundu.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, festivale katılım için Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla aylar öncesinde başlayan yazışmalar sonucu alınan izinler doğrultusunda 3 adet geleneksel Bodrum tipi tekne modelinin özel şartlarda Doha’daki  8.Dhow Uluslararası Ahşap Tekne Festivali’ne katılımlarını sağladıklarını bildirdi. Cambazoğlu, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, Bodrum’a ait geleneksel ahşap tekne yapımının öneminin kültürel bağlamda vurgulanması ve iki ülke arasında gelecekte olabilecek müze iş birliği protokollerinin gerçekleşmesi adına festivale katılımın önemini vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın nazik davetini olumlu karşıladıklarını belirten Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Bodrum Denizcilik Kültürü’nü uluslararası platformlarda tanıtmaya devam edeceklerini, bu bağlamda Bodrum’a yaraşır ve faydalı projelerinin olduğunu bildirdi.

8.Dhow Uluslararası Ahşap Tekne Festivali’nde, Büyükelçimiz Fikret Özer, Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani, Emir’in babası Hamad bin Khalifa Al Thani,  Katar Sağlık Enerji ve Endüstri Bakanı Mohammed Salah Al Sada, Katara Kültür Köyü Genel Müdürü Khalid Bin İbrahim, eski Sağlık ve Eğitim Bakanları da Müze standını ziyaret edenler arasındaydı.

Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl sekizincisi gerçekleşen Uluslararası Ahşap Tekne Festivali’nde Bodrum’u, denizcilik kültürünü ve geleneksel tekne yapımcılığını uluslararası platformda tanıtan ve iki kültür arasında sıcak ilişkiler kuran Bodrum Deniz Müzesi, ilerleyen yıllarda da bu tip kültürel faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu