ÇevreGündemManşet

ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

cevre duzenleme calismalari (10)Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelindeki çeşitli bölgelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 5. Bölge ekiplerinin Mumcular ve Yalıçiftlik mahallelerinde sürdürdüğü çalışmaları sürüyor. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 5. Bölge Sorumlusu Zafer Yurt ile birlikte bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Parke çalışmalarının devam ettiği Yalıçiftlik Mahallesi Kuyubaşı Caddesi, Karaharıp Caddesi ve Kızılcagölcük Caddesi 1. ve 2. sokaklarda  toplam 1220 metrelik alan, 3740 metrekare parke taşıyla döşendi.

Eş zamanlı olarak Pınarlıbelen Mahallesi Etrim Mevkii’nde devam eden çalışmalar kapsamında Çeşmebaşı bölgesinde ise çevre halkının isteği üzerine spor yapılabilecek alanın da yer alacağı bir çocuk parkı yapılıyor. 800 metrekarelik alan üzerinde yürütülen çalışmada, uygun zeminin oluşturulması için, 125 ton taş kullanıldı. Çalışmalar, spor ve oyun aletlerinin de kurulmasının ardından tamamlanacak.

“Başkanımız Mehmet Kocadon’un talimatıyla çalışmalarımızı başlattık”

Çalışmaları değerlendiren Taner Uslu verdiği bilgide, “Bodrum Belediyesi olarak çocuk parkı ihtiyacı olan mahallelerimize çocuk parkları yapıyoruz. Çocuklarımıza söz vermiştik ve Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon’un talimatıyla bu çalışmalarımızı başlattık. Pınarlıbelen Mahallesi Etrim bölgesindeki park çalışması da bunlardan biriydi. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu projeyi biraz hızlandırdık ve iki etaba böldük. İlk etapta spor aletleri ve çocuklarımızın oynayabileceği aletleri yapıyoruz. 2. etapta çeşmenin başındaki projemizi devam ettireceğiz. Burayı bir bütün olarak aktif hale getirip halkımızın kullanımına sunacağız.” dedi.

“Büyüklere Saygı Projesi” kapsamında vatandaşın talepleri yerine getiriliyor

Taner Uslu öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Büyüklere Saygı Projesi” kapsamında bölgede yapılan çalışmaları da inceledi. Pınarlıbelen Mahallesi Kaklık Mevkii’nde yaşayan Abdullah Türk, ekiplerin bölgeye yaptığı ziyaretler sırasında evlerine giden 1 km’lik bozuk yolu yürüyerek zorlukla kat ettiklerini, araçlarının evlerinin önüne kadar gelemediğini ve olası sağlık sorunlarında ambulansın evlerine ulaşamadığını ifade ederek Bodrum Belediyesi’nden yolun düzeltilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Sorunun ilgili birimlere iletilmesinin ardından Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 5. Bölge ekipleri tarafından söz konusu yol, 200 metre küp betonla döşenerek vatandaşın talebi yerine getirildi.

Belediye ekiplerinin en kısa sürede yolu tamamlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Abdullah Türk, “Başkanım Mehmet Kocadon’a ve bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Bu yaşa kadar kimse yüzüme gülmedi. Sağ olsun başkanım bizleri düşündü. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise “Başkanımız Mehmet Kocadon’un en önemli projelerinden biri olan “Şimdi Sıra Bizde” sloganıyla yola çıkılan “Büyüklere Saygı Projesi”yle Abdullah Amcamızın yıllardır rahatlıkla çıkmadığı evine arabasıyla ve yürüyerek rahatlıkla çıkabilme isteği vardı. Başkanımızın bu talebi görmesinin ardından ilk talimatı, Abdullah Amcamızın yolunun yapılması oldu. 5. bölgedeki arkadaşlarımızın, Belediye Park Bahçe İşleri’nin ve Fen İşleri’nin çalışmasıyla yol çalışmalarını yaptık, yeni yollar açtık, yağmur suyu drenajlarımızı yaptık. Köylümüzün ve Abdullah Amcamızın da isteğini yerine getirip onların bu sevincine ortak olduk” dedi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu