ManşetSpor

Şampiyonluk İçin Son Bir Adım

 

Bodrum bayrağını hentbol sahalarında gururla dalgalandıran Denizin Kızları, şampiyonluk serisi üçüncü maçında Yenimahalle Belediyesi ile rakip sahada karşılaştı. Lig boyunca istikrarını ve takım birliğini koruyan Armada Praxis Yalıkavak Spor, maçın ilk dakikalarından itibaren disiplinli ve organize ataklarıyla dikkat çekerken, bir önceki karşılaşmada rakibini mağlup etmenin de güveniyle sahada ağırlığını hissettirdi. Genç oyunculardan oluşan ve kendi evinde oynamanın avantajıyla sahaya çıkan Yenimahalle Belediyesi de ilk andan itibaren şampiyonluk iddiası ile sahadaydı. Oldukça iddialı ve şampiyonluk odaklı iki takım arasında geçen heyecanlı ataklar sonunda ilk yarı 13-18 skorla önde tamamlandı.

İkinci yarıda daha dinamik ve atak olan, rakibin ataklarına hem savunmada hem de hücumda iyi cevap veren Denizin Kızları, aradaki farkı açarak Yenimahalle Belediyesi karşısında 27-34 önde kapattığı üçüncü maçta 2-1’lik avantajı elinde tutmayı başardı.

Maç boyunca Denizin Kızları’nın kalecisi Anca Mihaela Rombescu ‘nun başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti ve rakibin gol yollarını kapatarak takımının moralini yüksek tuttu. Hücum hattında ise takım kaptanı ve en tecrübeli oyuncusu olan Yeliz Özel’in liderliğinde organize ataklar gerçekleştirildi. Yeliz Özel ve Mouna Chebbah ‘nın maç boyunca attığı kritik gollerle takımına büyük katkı sağladı.

Kadınlar Süper Ligi Play-Off Şampiyonluk Serisi Müsabakalarına göre Yenimahalle Belediyesi ile dördüncü maçı 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da oynayacak olan Armada Praxis Yalıkavak Spor, bu maçı alırsa, şampiyonluk serisinde 3-1 öne geçerek, şampiyonluk kupasını kaldırıp Bodrum’a dönecek. Maçı alamama durumunda ise en kritik ve şampiyonluğu belirleyecek olan maç, 29 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de Bodrum Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.

Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı, maç sonrasında yaptığı açıklamada, takımın gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu ve şampiyonluğun Bodrum’a geleceğine inandığını belirtti. Taraftarlara ve sponsorlarına da verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Denizin Kızları, şampiyonluk yolunda son adımı atmak için hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Teknik direktör Kıvanç Özcan ve antrenör ekibi, oyuncuların moral ve motivasyonunu yüksek tutarak, takımın en iyi performansını sergilemesi için yoğun çaba harcıyor. Tüm gözler, 26 Mayıs Pazar günü oynanacak olan kritik maça çevrilmiş durumda. Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu