HayatManşet

Bodrum Myndos Lions Kulübü’nden Kan Bağışı Daveti

 

21 Nisan 2024’te büyük bir coşku ile Bodrum’ a katkı sunmak amaçlı kurulan Myndos Lions kulübü çalışmalarına hızla devam ediyor.

Diyabet ve kan bağışı gündemiyle yapılan mayıs ayı toplantısı Bahçelievler Asmalı Restaronda yüksek katılımla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Bodrum Myndos Lions Kulüp Başkanı Lion Betül Köseoğlu yaptı. Köseoğlu kuruldukları günden bu yana yaptıkları hakkında bilgilendirmede bulundu. Nisan ayında Bodrum’da yaşayan Otizmli ve Down Sendromlu gençleri desteklemek üzere bir araya geldiklerini ve toplumda farkındalık oluşturmak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Lion Betül Köseoğlu ayrıca Mayıs ayı gündemlerini diyabet ve kan bağışı olarak duyurdu.

Konuşmacı olarak toplantıya katkı sunan Endokrinoloji uzmanı Dr. Yasemin Akdeniz, diyabet ile ilgili paylaştığı bilgilerle Bodrum Myndos Lions Kulübünden tam not aldı.

Bilindiği gibi endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları arasında en çok görülen hastalık diyabettir. Diyabet; salgı bezlerinin bulunduğu pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi ya da üretilen insülini etkili bir şekilde kullanılamaması durumudur. Bu hastalık ömür boyu sürebilecek hastalıklar arasında bulunmaktadır. Toplumun diyabet hakkında bilgi sahibi olmasının önemi de buradan gelmektedir.

İkinci gündem maddeleri ile ilgili de bir çağrıda bulunan Lion Köseoğlu 25 Mayıs 2024 günü(yarın) saat 13:00 -19:00 arasında Turgutreis Cami önünde yapılacak kan bağışı etkinliğine tüm duyarlı vatandaşlarımızı davet etti.

Başkan Köseoğlu, her ay düzenli olarak farklı gündemler ile Bodrum’da yaşayan herkese dokunacak bilgilendirme ve etkinliklerinin olacağını belirterek katkı ve desteklerini esirgemeyen kulüp üyelerini teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu