AsayişÇevreManşet

Yangın Şüphelisi Yakalandı

Havalimanı Yakınında Çıkan Yangın Soruşturması Sürüyor

 

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda 14 Temmuz 2023 Cuma günü çıkan ve 160 hektarlık alanı etkileyen orman yangınıyla ilgili jandarma ekibinin 79 saatlik görüntü ve 432 aracı incelemesi sonucu M.D. isimli şüpheli yakalandı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, JASAT ekipleri, yanan alanda bulunan torpil parçasını incelemeye aldı. Bölgedeki 17 iş yerine ait güvenlik kamerası kayıtlarından 79 saatlik görüntüyü ve yangının çıktığı güzergahı kullanan 432 aracı inceleyen ekipler, şüphelinin yangın esnasında kullandığı aracı tespit etti. Plakası belirlenen araçtan kimliği de tespit edilen M.D., ikametine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede de yangın sırasında çekilen görüntüler ortaya çıktı.

Şüphelinin evinde yapılan aramada ise çamaşır makinesine gizlenen çok sayıda patlamamış torpil, maske, av tüfeği ve evin bahçesinde deneme amacıyla patlatılmış çok sayıda torpil parçası bulundu. Tutuklanan şüphelinin 12’si hırsızlık olmak üzere suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet, kasten yaralama gibi suçlardan 18 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi.

 

Kaynak: habermilas.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu