AsayişÇevreManşet

Valilikten Milas Yangını Açıklaması

Vali Tavlı, Ekiplere Teşekkür Etti

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla’nın Milas ilçesinde Güvercinlik mahallesinde Boğaziçi bölgesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının, havadan ve karadan hızlı ve etkin müdahaleyle kontrol altına alındığını açıkladı.

Milas ilçemizde Güvercinlik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Milas Boğaziçi bölgesinde başlayan, rüzgarın etkisiyle Bodrum Güvercinlik istikametine ilerleyen orman yangınını söndürme çalışmalarına 10 uçak ve 14 helikopterle havadan, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 orman yangını söndürme işçisi ile karadan müdahale edildi.

Ekiplerin yangınla mücadele için yoğun çaba gösterdiğini söyleyen Muğla Valisi Orhan Tavlı Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına anında müdahale edildiğini belirterek “Ekiplerimizin havadan ve karadan hızlı, etkili ve yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.” dedi.

Vali Orhan Tavlı, yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile AFAD’a teşekkür etti.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken Emniyet ve Jandarma TOMA’larının destek verdiği, Sahil Güvenlik ekiplerinin ise hava araçlarının denizden güvenli şekilde su alabilmesi için bölgede önlem aldığı görüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu