Kültür SanatManşet

11. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Sona Erdi

2 Gün Boyunca Gösteriler Sahnelendi

 

Milas Belediyesi tarafından iki gün boyunca gerçekleştirilen ve 12 tiyatro oyununun sahnelendiği 11. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği sona erdi. 98 öğrencinin sahne aldığı şenlikte ‘En İyi Oyun’ ödülünün sahibi Pambık Pilemses ekibi oldu.

2 gün boyunca çeşitli okullardaki tiyatro topluluklarının gösteri sunduğu 11. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nde 98 öğrenci, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda sanat rüzgarı estirerek 12 tiyatro oyunu sahneledi. Çok sayıda vatandaşın izlediği şenlik, Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu(MİŞTİ) ekibinin sahnelediği ‘Hasbonkör’ isimli gösteriyle taçlandı. Tiyatro gösterileri arasında sahnelenen dans şovları ise yoğun alkış aldı.

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro şenliğinin jürisinde Nihal Alparslan, Ali Çoban, Sinem Burcu Kalaycı Arca, Özlem Cengiz, Ali İlhansayın görev aldı. 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 17.15’te gerçekleştirilen ödül töreninde tiyatrocuların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Yarışmada, ‘En İyi Oyun’ ödülünü ‘Pambık Pilemses’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü Pambık Pilemses oyunundaki rolüyle Yaşar Berk Olukbaş, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü Pambık Pilemses oyunundaki ‘Avcı’ rolüyle Berke Toprak İnce, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü Şeker Cadısı Bade rolüyle Almina Hakyemez, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü ‘Hira Fare’ Hira Derin Güzel, ‘En İyi Yazar’ ödülünü ‘Kendini Beğenmeyen Uğur Böceği’ isimli oyunla Gülce Ayaktaş kazandı. Birçok oyunun yönetmenliğini üstlenen Berkan Cengiz ile dans ekibi de Onur Ödülü aldı.

Kazananların ödüllerini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve jüri üyeleri teslim ederken, şenliğe katılan tüm tiyatrocu öğrencilere başarı belgesi verildi.

Başkan Tokat, burada yaptığı konuşmada, “Milas’ta tiyatronun gelişmesinde büyük emeği olan Nebi Uslu’nun anısını yaşatmak için başlattığımız Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’mizin 11.’sini tamamladık. Katılan, destek veren tüm grupları ve ekipleri tebrik ediyorum. Tiyatro önemli bir sanat dalı. Bu şenliğimiz Nebi Uslu gibi önemli bir şahsiyetin ismini yaşatmak için düzenlediğimiz bir etkinlik. Sizlerin bu çağlarda, bu sanat etkinliğine katılım göstermeniz, aileniz ve öğretmenlerimiz tarafından desteklenmeniz çok önemli. Nebi Uslu, Milas toplumu ve kültürüne çok güzel tiyatro tohumları ekti ve o tohumlar yeşermeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda aynı heyecan ve aynı coşkuyla şenliğimize katılmanızı bekliyorum. Derece alsın veya almasın herkese tebriklerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu