Kültür SanatMagazinManşet

Bodrum’a Özel Gösterim

“Bandırma Füze Kulübü” ’nün Özel Gösterimi Bodrum’da Yapıldı

 

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında, 21 Ekim’de vizyona girmesi planlanan Bandırma Füze Kulübü’nün özel gösterimi gerçekleştirildi. Gösterim, Yapımcı Mustafa Uslu, oyuncular Erkan Kolçak Köstendil, Deniz Can Aktaş, Aslı Bekiroğlu, Bahtiyar Engin ve Atay Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

Film, 60 yıl önce uzaya roket göndermeyi başaran, dünyada ilk defa fezaya araç gönderen ülkeler arasına girmemizi sağlayan liseli gençlerin umut, azim ve zafer hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Senaryosu gerçek bir hikâye doğrultusunda yazılan ‘Bandırma Füze Kulübü’nün gösterimi öncesinde düzenlenen basın toplantısında kamera önüne geçen yapımcı Mustafa Uslu ve oyuncular filmin çıkış öyküsünü anlatırken filme dair yöneltilen sorulara cevap verdiler.

Toplantıda konuşan Mustafa Uslu, 2017’de ABD’deki bir ödül töreni sırasında ‘Bandırma Füze Kulübü’nü hikâyesi ile tanışarak çekmeye karar verdiğini söyledi. Mustafa Uslu sözlerini şöyle sürdürdü; “2017 yılında ‘Ayla’ filmiyle Washington’da bir ödül törenine katıldım. Kültür sanat dalında ödül alacaktım. Masada oturanlar hep başarılı ve icadlar yapmış Türk bilim adamlarıydı. Masada sol tarafımda bir beyefendi oturuyordu. Ben kendisine ne ödülü alacağını sordum. ‘Biz 35 yıldır NASA’ya uzay mekiği yapıyoruz’ dedi. İnanamadım. Bir Türk düşünün NASA’ya uzay mekiği yapmış. Google’a girdiğimde o abinin uzay mekiğinin önünde fotoğrafını gördüm ve gurur duydum. Hiçbirimizin Fatih Özmen’in şirketi Sierra Nevada Co.’dan haberimiz yok. Halbuki bu şirket bugün, ABD’de Elon Musk’ın şirketi kadar kıymetli ve Amerika’nın en değerli firmalarından birisi. Bu filmi çekerken bu başarıdan da feyz aldık. NASA ve uzay istasyonu için ürünler üreten firma, şu anda Dream Chaser isimli uzay uçağını yapmış ve yerli, yabancı basında da haberleri de var.”

Basın toplantısının ardından 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası açılış ve plaket törenine katılan sanatçılar geceye katılan çok sayıda sanatçı ve davetlilerle filmi izlediler.

BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ ÇEVRE VE İKLİM KRİZİ TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI İLE BAŞLADI…

Çevre ve iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla İngiliz Kültür Koleji ve Cinemarine Sinemaları’nın birlikte düzenlediği Çevre ve İklim Krizi temalı kısa film yarışmasının sonuçlarının açıklandığı gecede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

“Beyazperde’den Uğurladıklarımız”

Pandemi döneminden günümüze kaybettiğimiz sinema sanatçılarının anlatıldığı filmin ardından katılımcılar tarafından en ilgi gösterilen bölümlerden biri “Beyazperde’den Uğurladıklarımız” oldu. Beyazperdeye veda ederek dijital platforma içerik üretmey tercih eden Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Yılmaz Erdoğan törende beyazperdeden güle güle diyerek uğurlandı.

BEYAZPERDE VEFA ÖDÜLLERİ VERİLDİ…

Gecede, özellikle pandemi döneminde olumsuz etkilenen Beyazperde’nin ayakta kalması için önemli mücadeleler veren Mustafa Uslu, Murat Şeker, Ulaş Uslu, Ferhat Aslan, Serdar Can, Benhur Güzeler, Serkan Günay, Ersin Şeremetli, Atilla Mazlumca, Gülay Afşar ve Ömer Sevimli’ye “Beyazperde Vefa Ödülleri” kapsamında plaket takdim edildi.

ÇAKALLARLA DANS 6’NIN TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bodrum Türk Filmleri Haftası açılış gecesi Bandırma Füze Kulübü’nün özel gösterimi ile devam ederken eş zamanlı olarak İskele Meydanında Çakallarla Dans-5 adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi. Film arasında sürpriz yaparak sahneye çıkan yapımcı Murat Şeker ve oyuncular Didem Balçın ile Murat Karakoyunlu yakın zamanda vizyona girecek ve çekimlerinin Bodrum ve Kos’ta yapıldığı Çakallarla Dans-6’ya dair detayları seyirci ile paylaştılar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu