GündemManşetSiyaset

Gökmen Siyasi Eleştirilerin Odağında

Kanber: "Gökmen gibi işgüzar ‘siyasetçiler’ de görevinin başındaydı!"

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, ilçede deprem mağdurları için yardım organizasyonu sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi Osman Gökmen’in baskılarından kaynaklanan logo-pankart-yelek krizine yönelik açıklamalarının ardından bugün de İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yazılı açıklamada bulundu.

Kanber yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti, 6 Şubat 2023 tarihinde yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadı. Acımız çok büyük ve tarifsiz. 13.5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilimizde büyük bir felakete ve yıkıma neden olan bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, tedavi görenlere acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Felaketin ilk anlarından itibaren, Bodrum’da toplumun her kesiminden gönüllüler hızla organize olarak, arama kurtarma çalışmalarından insani yardım faaliyetlerine kadar tüm olanaklarını seferber etti. Bunun için ne kamudan ne de başka bir iradeden talimat beklendi. Çünkü insan olmak bunu gerektirirdi! Bizler de İYİ Parti teşkilatları olarak, depremin ilk anından itibaren yaralarımızı sarmak için tüm inancımız ve imkanlarımızla, hem afet bölgelerinde hem de Bodrum’a gelen depremzede misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Ne acıdır ki; canlarımız, kardeşlerimiz enkaz altında ‘kurtarın’ çığlıklarıyla yardım beklerken, milletimiz tek yürek olup, sırt sırta, omuz omuza vermişken, Bodrum’dan çıkan bir ‘çatlak ses’ Türkiye’yi şok etti! Dünyanın yüreği yanarken, acılardan siyasi rant çıkarmaya çalışan o sesin, hoşgörü ve dostluk kenti Bodrum’dan yükselmesi, bizim için büyük bir utanç kaynağı oldu!

Devlet ve millet, bir bütün olarak depremin yaralarını sarma mücadelesi verirken bu süreçte, sosyal medya trolleri, AKP’li kalemşörler ve ne yazık ki AKP Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen gibi işgüzar ‘siyasetçiler’ de görevinin başındaydı! Onlar bir linç güruhu, bir hizip grubu gibi ortalık karıştırmaya, felaket üzerinden siyaset yapmaya ve ayrıştırmaya hiç ara vermedi!

AKP İlçe Başkanı Osman Gökmen sadece Bodrum halkının Belediyesine ve o belediyenin yardım faaliyetlerine hiçbir karşılık beklemeden el veren, omuz veren gönüllü halka parmak sallamakla kalmadı, aynı zamanda Bodrum’un mülki amirini, kamu kurumlarının yöneticilerini Ankara’ya şikayet etme aymazlığını da gösterdi. Sözüm ona devletin yüksek menfaatlerini koruma kisvesi altında yapılan bu siyasi şov, felaketten siyasi rant çıkarmak değil de nedir?

Oysa ki iktidar partisinin ilçe başkanlığını yapan şahıstan beklenen; motivasyonunu, hırsını ve iktidar gücünü, Bodrum’dan deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştığımız yardımlar için kullanmasıydı. AKP İlçe Başkanı Osman Gökmen’in, yardım koordinasyonunun yapıldığı Herodot Kültür Merkezi’ne giderek, gönüllülere mobbing uygulayan tavırları, ne insanlığa ne de siyaset adamlığına yakıştı! Siyaseti insaniyetten üstün tutanların, halkın yüce gönlünden kopan yardımları kendi teşkilatlarına, partilerine mal etmek için başvurdukları ilkel çaba, halkımızın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu zedeledi, sekteye uğrattı.

Türkiye, iktidar partisi mensuplarının kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve nefretten beslenen siyasi dilinden bıktı. Topluma karşı ödevlerini yapmak yerine, mensubu bulundukları partinin çığırtkanlığını yaparak sonsuz bağlılıklarını ispat etmeye çalışanların, Bodrum’a ve Türkiye’ye bir faydası olmayacağı aşikardır ve bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Millet, bu ilkesiz ve insanlıktan uzak siyasete gereken cevabı çok yakın bir zamanda verecektir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu vesileyle depremde hayatını kaybedilen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Sevdiklerini, ailelerini enkaz altında yitiren ve dışarda soğuk kış şartları içinde yaşam mücadelesini sürdüren vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.

Milletimizin başı sağ olsun.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu