GündemManşetSiyaset

Şimdide “Yelek” Tartışması

Yardım Koordinasyon Merkezinde Sinirler Yine Gerildi

 

Türkiye tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşarken, depremin ilk gününden itibaren tüm ülke gibi Bodrumlular da yardım seferberliği başlattı. Bodrum’da depremzedeler için yardımların toplandığı Herodot Kültür Merkezi’nde görev alan gönüllülerin giydiği Bodrum Belediyesi logolu yelekler, kriz çıkarttı. Konuyla ilgili CHP İlçe eski başkanı Halil Karahan bir açıklama yaparken, Bodrum Kaymakamlığı’ndan da yazılı açıklama geldi.

Geçtiğimiz gün akşamüstü saatlerinde İlçe Afet Koordinasyon Kurulu tarafından merkezde çalışan ve Bodrum Belediyesi logolu yelek giyen gönüllülerden, kurul tarafından belirlenen yeleklerin giyilmesi istendi. Yaşanan tartışmanın ardından gönüllüler Herodot Kültür Merkezi dışına çıktı. Gönüllü gençler, Eski CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile birlikte bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Eski CHP İlçe Başkanı ve Muğla Milletvekili Aday Adayı Halil Karahan, Herodot Kültür Merkezi önünde gönüllü gençlerle birlikte açıklama yaparak “Burada gördüğünüz genç arkadaşlar, 6 gündür gönüllü olarak çalışmaktaydı. Ta ki bir saat öncesine kadar. Konu yeleğin rengiymiş. Yeleğin rengi turuncu olmuş. İnsanlar orada ölüyor, burada şekil telaşına düşülmüş. Gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Bodrum kamuoyu ile bunu paylaşma ihtiyacı duyduk. Burada gönüllülerin, Bodrumlu gençlerin hiçbir çıkar gözetmeden çalışmalarından rahatsızlar. Neymiş efendim, Kaymakamlık bipi ile gidecekmiş. Neymiş efendim, Valiliğin aracı ile gidecekmiş. Ne önemi var, insanlar ölüyor orada. Ben Vali Bey’in talimatı ile olduğunu düşünüyorum. Vali Bey, bu işlerin nasıl düzeleceğinden daha çok AKP’ye yandaşlık peşinde. Bunun bir an önce düzeltilip genç kardeşlerimizin içeri alınması gerekmektedir. Zaten ortada bir Kaymakamlık personeli yok, Valilik personeli yok. Gönüllülerle yürüyen bir süreç. Hiç kimsenin de bir şey istediği yok. Tamamen şekle dayalı bir şey. Bu işlerin yavaşlamasının sorumlusu idare olur. Gençler çalışmak istiyor, konu bipin rengi. Bunu, Bodrum halkının ve yardımları yapanların vicdanına bırakıyorum.” dedi.

Karahan’ın ardından konuşan bir genç ise, “Biz burada emek harcıyoruz, çaba sarf ediyoruz ama üzerimizdeki yeleğin renginden dolayı dışarıya gittik. Biz böyle bir şeyin olmasını asla istemezdik. Bunun olacağını düşünmedik bile. İçeride işler bekliyor, üst üste yığılıyor. Depremzedeler arka tarafta bekliyor. İnsanlar vicdan azabı çekecek. Evleri yıkılmış, biz bu şekilde kavga ediyoruz. Çok saçma bir şey.” dedi.

Daha sonra söz alan başka bir gönüllü genç de “Geldiler, 8 yaşındaki çocuğa ‘yeleğini çıkar’ tarzıyla yelekleri çıkarmak istediler. Biz de bu dayatmayı kabul etmediğimiz için dışarı çıktık. Hiçbir şekilde sarı yelekle içeride istemiyorlar. Bizim için sarı veya yeşil olması önemli değil, önemli olan oradaki insanlara yardımcı olmak. İçeride bir sürü iş bekliyor ama sarı yelekli olduğumuz için içeriye almıyorlar.” dedi.

KAYMAKAMLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Bodrum Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise olayın provoke edildiği dile getirilerek şöyle denildi;

“Bir yıldır kurumlarımızla yapmış olduğumuz afete hazırlık toplantılarında Bodrum Acil Afet Durum Yönetim Merkezi tarafından, Herodot Kültür Merkezimiz, yardımların toplanacağı depo olarak belirlenmiştir.

Bu toplantılarda Kurumlarımızla beraber gönüllülerimizin nasıl görevlendirileceğine dair kararlar da açık bir şekilde belirlenmiştir. Koordinasyon kurulumuzda belirlenen yelekler depomuzun muhtelif yerlerine çıkarılarak belediyemiz logolu yeleklerin kullanıldığı görülmesi üzerine, kurulumuzca alınan karara uyulması istenilmiştir. Akabinde ve hızlıca konu provoke edilmiştir.

Benzer bir provokasyon, 07-02-2023 tarihinde, belirlenmiş bir kurgu üzerinden, çekilen görüntülerde şahısların Muğla Valiliği yazılı pankartı kaldırarak belediye pankartı ile fotoğraf çekilip “ÖNCESİ VE SONRASI YAPARIZ” söylemlerinin ardından görüntüler provoke amaçlı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. Konuyla ilgili savcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur.

Belediyemiz de dahil tüm kurumlarımızla afetzedelerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmalarımız tüm gücümüzle devam edecek olup provokatör yaklaşımlara asla izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu