HayatManşet

Pakistan’a Yardım Tırları Yola Çıktı

Muğla’dan Dost ve Kardeş Ülkeye Destek

 

Muson Yağmurları Dolayısıyla Sel Afeti Yaşanan Dost ve Kardeş Ülke Pakistan’a Başlatılan İnsani Yardım Kampanyası kapsamında Muğla’da toplanan yardımları ulaştıracak ilk tırlar yola çıktı.

Sel dolayısıyla binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği,  ülkenin nerdeyse 2/3 sularla kaplandığı, 1.1 milyon evin hasar gördüğü, 800 bine yakın hayvanın telef olduğu Pakistan’a Ülkemizin insani yardımları devam ediyor.

Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ve Muğla’da da Valiliğimizin koordinesinde yürütülen yardım Kampanyasında toplanan aynî yardımlar Pakistan’a gönderilmek üzere Ankara’ya yola çıktı. 

İl Genelinde toplanan 2420 gıda kolisi ve 825 hijyen kolisinin bulunduğu iki tır yardım malzemesi Muğla Menteşe’de bulunan AFAD Ayni Bağış Markezinden Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay, Vali Yardımcısı Vekili Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Özden İşler tarafından uğurlandı. Pakistan’a yardımların devam edeceğini dile getirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu