ManşetSpor

Tirhandilciler Ustaları için Yarışacak

İlk Start 7 Ocak'ta

 

İlk günlerini yaşadığımız 2023 yılında, 7. yaşına girecek yarışlarda, tirhandilciler, ustaları için yelken açacak. Her ayak kaybettiğimiz ya da yaşayan tirhandil ustalarımız adına yapılacak.

Trofenin adı ise, geçtiğimiz günlerde talihsiz bir kazayla kaybettiğimiz yelkenci, kaptan, çekek yeri sahibi Oktay Tüfek’e adandı: Tırhandil Cup, Oktay Tüfek Trofesi 2023

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve TYF, Türkiye Yelken Federasyonu’nun programlı yarışları arasında yer alan, toplam 6 ayaktan oluşan Tırhandil Cup 2023 Oktay Tüfek Trofesi’nde ilk ayak 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak.

Trofenin ilk ayağı, ustalar ustası diye anılan Ziya Güvendiren adına start alacak.

İlk ayak için tirhandilciler, Cuma günü Bodrum Limanı’nda -kendilerine özel olarak ayrılan- yerde demir atacak. İlk startın Cumartesi günü saat 12.00 de verileceği yarışta, yelkenciler aynı akşam trofe açılış töreninde buluşulacak.

İlk ayak ödül töreni, bir sonraki ayakta yapılacak.

Tırhandil Cup, Bodrum’un simgelerinden biri olan ‘yaşayan efsane’ olarak adlandırılan ‘tirhandilleri’ ülkemizde ve uluslararası sularda tanıtmak ve yaşatmanın yanı sıra Bodrum’da yelken sporuna yeni bir boyut kazandırmayı da amaçlamaktadır.

Her teknede en az 3 lisanslı yelkencinin bulunması şartıyla olan yarışlara, misafir yelkenciler de katılabilmektedir.

Bodrum Kaymakamlığı himayesinde yapılacak Tırhandil Cup Oktay Tüfek Trofesi’ni Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Denizciler Derneği, Başar Petrol, Bodrum Marine Group, Ağanlar, Bodrum Spor Yelken, American Hospital The Bodrum Cup, Kaktüs Kitaplı Kafe ve Bodrum Deniz Müzesi Yayınları destekliyor.

Tırhandil Cup Oktay Tüfek Torfesi 2023 Programı

1. Ayak 07 – 08 Ocak

2. Ayak 28 – 29 Ocak

3. Ayak 11 – 12 Şubat

4. Ayak 04 – 05 Mart

5. Ayak 18 – 19 Mart

6. Ayak 08 – 09 Nisan

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu