ÇevreGündemManşet

Uyarı Üstüne Uyarı

AFAD ve Meteorolojiden Uyarılar

 

AFAD, yarın (23 Kasım Çarşamba) Muğla’da çok şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına beklendiğini duyurarak, tedbirli olunmasını istedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın Muğla genelinde beklenen çok şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına konusunda vatandaşları uyardı.

Vatandaşlara yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“ Meteoroloji’ye göre yarın (23 Kasım Çarşamba) Muğla’da çok şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar beklenmektedir. Fırtına, sel, yıldırım, doluya karşı dikkatli ve tedbirli olun.”

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre, yarın gece yarısına kadar etkili olacak olumsuz hava tahmininde şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (23.11.2022) öğle saatlerinden sonra Muğla ve ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlarla beraber rüzgârın güney yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.
Yarın (23.11.2022) gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu