Kültür SanatManşet

DİTTO Oyunculuk Akademisi İlk Ürününü Verdi

İlk Oyunları Belediye Şehir Tiyatrosu Sahnesindeydi

 

2020 yılının başında kurulan ve Bodrum’un tek oyunculuk okulu olan Ditto Akademi, 11 ay gibi kısa bir sürede dördüncü oyunu Bremen Mızıkacıları adlı çocuk oyunu ile sezonu açtı. Daha önce seyircinin “Kaptan Kek ve Balerin Pita”, “Sirkte Curcuna” ve “Hey Gidi Koca Dünya” isimli oyunlarla tanıdığı Ditto Akademi, kendi bünyesinde yetişmiş oyuncuların sahne aldığı bu müzikli, danslı çocuk oyunu, 25 Eylül 2022 Pazar günü, Oasis AVM’de bulunan Nurol Kültür Merkezi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde, Bodrum halkıya buluştu.

Daha ilk gösteriminde kapalı gişe oynanan Bremen Mızıkacıları, çocuklar kadar gençler ve yetişkinler tarafından da zevkle ve kahkahalarla izlendi. Oyunun sonunda, bir Ditto Akademi geleneği olarak, hocaların Ditto öğrencilerini sahneye davet etmesiyle, bütün öğrencilerin birlikte selam vermeleri yoğun alkış aldı. En küçüğü altı, en büyüğü elli yaşında olan, altmışa yakın Ditto Akademi öğrencisinin sahneyi doldurması, seyircilere coşkulu ve duygusal anlar yaşattı.

Ditto Akademi Ortakent’te, her yaştan çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro çerçevesinde, oyunculuk, diksiyon, şan, dans, sanat tarihi ve felsefesini de içeren zengin bir sanat eğitimi veriyor. Bunun yanı sıra bir özel tiyatro olarak faaliyetlerini yürütüyor.

Ditto Sanat Yönetmeni Erdal Cindoruk ve Kreatif Direktör Duygu Cindoruk’un yola çıkarken öncelikli hedefleri şuydu; “Bodrum’da sanata yakın insanlara önce eğitim verip, sonra da birlikte tiyatro yapacağız. Amatör ruhu profesyonellikle buluşturacağız.”  Bugün gelinen noktada sözlerinin arkasında durdukları ve hedeflerine ulaştıkları görülüyor.

Ditto Akademi, Bremen Mızıkacıları adlı çocuk oyununu Ekim ayı boyunca her pazar günü 14:00’te Bodrum Şehir Tiyatrosu Salonu’nda sahnelemeye devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu