EğitimKültür SanatManşet

Bodrum Deniz Müzesinden Dolu Dolu Öğrenci Programları

2022-2023 Öğrenci Programlarını Açıkladı

 

Bodrum Deniz Müzesi 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programları açıklandı. Programlarını projelerle açan, resim yarışması sergisi ve birbirinden farklı ödüllerle taçlandıran müze, bu yıl da farklı programlar ve etkinliklerle öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Bodrum Deniz Müzesi’nin hedeflemiş olduğu “Müzede Etkin Öğrenme”  başlığı ile bu yıl da farklı atölyeler, proje ve etkinlikler hedefleniyor.  “Müzede Etkin Öğrenme” kapsamında bu sene gerçekleştirilmesi planlanan proje ve etkinlikler müze gezileri, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap Projesi; hafta sonu atölyeleri, sömestr atölyeleri, ücretsiz atölyeler ve resim yarışması olarak açıklandı.

Bodrum denizcilik tarihine ışık tutan 3 ana koleksiyonun bulunduğu,  müzeyi etkin bir öğrenme alanı olarak gören Bodrum Deniz Müzesi, öğretmen ve öğrencilerini ziyarete bekliyor. Pazartesi günleri hariç tüm günler grup ve okul ziyaretlerinin gerçekleştirilebildiği belirtiliyor. Ayrıca farklı projeler ile işbirliğine açık olduğunu belirten müze yönetimi, grup ziyaretlerinden önce müzeden randevu alınmasını rica ediyor.

Çağdaş müzenin bir parçası haline gelen ve yaygın eğitim kurumları olarak kabul gören müzelerin öneminde “Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap” projesi 2017 yılında başlatılmıştı. Bu yıl da Müze Eğitim Birimi Koordinasyonunda devam edecek olan projede 8 ay boyunca bir okul ile öğretmenler/ araştırmacılar/ yazarlar/ sanatçılar Halikarnas Balıkçısı’nı ve eserlerini daha yakından tanımak için buluşacak. Her ay farklı bir okulla farklı bir Halikarnas Balıkçısı kitabı incelenecek. Bodrum Yarımadasında yer alan 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin hedef kitle olduğu ve konuk konuşmacıların da yer aldığı projeye, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların katılımı beklenmekte.

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR BİR TEMA: ATATÜRK VE TÜRK DENİZCİLİĞİ

Bodrum’un mavi sularını, derinliklerini “3000 Yıllık Meslek: Süngercilik” temasıyla keşfeden ve ilgiyle çalışmalarını teslim eden öğrenciler için Bodrum Deniz Müzesi resim yarışmasının dördüncüsünü düzenliyor. Duygular düşünceler, fırçalar, boyalar bu sene cumhuriyetimizin 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü yansıtacak. “Atatürk ve Türk Denizciliği” ana teması altında denizciliği ve Atatürk’ü anlatan alt başlıklara uygun çalışmalar yarışmaya katılım için beklenecek. Öğrencileri araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek, ezberden kurtarma amaçlı düşünülen alt başlıklarda Türk Deniz Kuvvetleri, Cumhuriyet Donanması Donanmada Bulunan Gemiler, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Çanakkale Deniz Zaferi, Karadeniz Vapuru Projesi, Atatürk’ün Adını Verdiği Denizaltılar, Millî Mücadele’nin Tek Deniz Savaşı ve Alemdar Gemisi, Çanakkale’yi Destanlaştıran Nusret Mayın Gemisi ve Mukavemet-i Millîye Gemisi ve Dumlupınar Denizaltısı’nın Hazin Sonu gibi alt başlıklar yer alacak. Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından ödül töreni ve sergi düzenlenecek.

Yarışma detayları ve şartnamesi için müze web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurular yapılacak.

ATÖLYELER HEYECANLA BEKLENİYOR

2021-2022 müze eğitim programlarında planlanan “Müzede Hafta Sonu Atölyeleri”, “Sömestr Atölyeleri” ve ücretsiz atölyeler 2022-2023 eğitim öğretim yılı öğrenci programları kapsamında da devam edecek. Ekim ayından mayıs ayına kadar gerçekleşecek atölyelerde;  çocuklar ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, ideal bir ortamda zihinsel, bedensel, duyuşsal, bilişsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek hedefleniyor. Denizci düğümleri, kodlama çalışmaları, tuval çalışmaları, kolaj çalışmaları, kille veya seramikle yapılacak olan çalışmalar gibi birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı atölye takvimi müze tarafından yakın tarihte paylaşılacak. Koleksiyonlar ile ilintili olarak yapılacak her atölye sonrasında müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezileri yapılarak çocukların müze ve müzelerle olan ilişkileri desteklenecek. P4C yaklaşımıyla geçen yıl gerçekleşen ve gençleri felsefeye yapmaya, işbirlikçi davranmaya, eleştirel ve yaratıcı düşünmeye sevk eden felsefe atölyesi bu yıl da öğrenci programları arasında yer alıyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılı öğrenci programları arasında dikkat çeken bir diğer atölye olan masal atölyesi ile çocuklar farklı diyarlara açılacak. Denizcilik kültürünün ve masalların birleştiği atölyede hayal kurmanın sınırsızlığı yeniden keşfedilecek. Sömestr döneminde müzede gerçekleştirilecek olan atölyeye yoğun ilgi bekleniyor. Ücretsiz etkinliklerin de yer aldığı atölyelerin her birine ön kayıt yaptırmak gerekiyor.

Tüm etkinlik duyuruları ve ayrıntılar için Bodrum Deniz Müzesi sosyal medya hesapları ve web sitesi takip edilebiliyor. Ayrıca müze ile ortak projeler gerçekleştirmek isteyen okul ve gruplar 0 530 232 14 83 numaralı telefondan müze ile iletişime geçebiliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu