EğitimGündemManşet

Belediyenin Eğitim Desteği Sürüyor

İlk Etapta 450 Öğrenciye Kırtasiye Desteği Sağlandı

 

Bodrum Belediyesi eğitim desteği kapsamında yarımada genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere, kırtasiye malzemeleri yardımında bulunuyor.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eğitim desteği kapsamında okullara yapılan yardımlar yanında öğrencilere de destek veriliyor. Bu kapsamda öğrencilere ihtiyaçları dahilindeki kırtasiye yardımları başvurular ile gerçekleştiriliyor.

Kırtasiye malzemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşların gerek mahalle muhtarlıklarına gerekse Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bizzat başvuruları neticesinde yapılıyor.

Okul seviyelerine ve müfredata uygun malzemelere göre oluşturulan çantaları 150 ilkokul, 150 ortaokul ve 150 lise öğrencisi olmak üzere ilk etapta 450 öğrenciye ulaştırıldı. Çantaları içinde defter seti, kalem seti, kalemlik, cetvel takımı, yapıştırıcı takımı, resim ve müzik defteri, tüm dersler yardımcı kitapları, yabancı dil sözlükleri bulunuyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal belediyeciliğin gerekliliği olarak eğitime desteği çok önemsediklerini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözlerinin çizgisinde Bodrum Belediyesi olarak eğitim, öğretimin öneminin her zaman farkındayız. İlim ve irfan sahibi Türk vatandaşları yetiştirmek için bizler de çocuklarımıza elimizden geldiğince desteklerde bulunuyoruz. Çünkü eğitim bir milletin gelişimi ve değişimi için olmazsa olmazıdır. Bu düşüncelerle okullara, öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize elimizden gelen yardımın en iyisini yapmak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, öğretmenlerimize de emekleri için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Bodrum Belediyesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öncesi okullarda tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi yönünde de çalışmalar gerçekleştirmişti. Bu kapsamda, Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt’un okul ziyaretleri de devam ediyor. Yurt hafta içinde 11 okulu ziyaret ederek yöneticileri ile görüştü. Okulların iç ve dış mekanlarında tespit edilen ihtiyaçların karşılanması için belediyenin ilgili birimleri bilgilendirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu