Kültür SanatManşet

Gümüşlük’te Cazseverle Buluştu

M.Ali Şimayli “Portrait and a Dream” albümüyle sahne aldı

 

19.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda sahnesi, bu defa M.Ali Şimayli’yi konuk etti…

Gümüşlük sahilinde caz tutkunlarıyla buluşan Barış Ertürk, Kerem Can Dündar, Volkan Topakoğlu, Can Kuman ve Mehmet Ali Şimayli’den oluşan elektro-akustik dokunuşlara sahip modern caz grubu, ilgiyle karşılandı. Farklı ilham kaynaklarından alıntılar yapmakla birlikte dramatik ve çarpıcı unsurları her zaman ön planda tutan ekibin seslendirdiği parçalar, Mehmet Ali Şimayli’nin üstün bir başarı grafiği yakalayan ilk albümü “Portrait and a Dream” albümünde yer alıyor.

Sanatçının, İsviçreli Unit Records etiketiyle yayınlanan ilk albümü Portrait and a Dream, Bandcamp tarafından ‘en iyi caz albümleri’ arasında gösterildi ve Jazz’n’More ve Jazz Thing dergileri tarafından da desteklendi. Adını, ABD’li pop art sanatçısı, dışa vurumcu ressam Jackson Pollock’ın 1953 tarihinde yaptığı “Portrait and a Dream” adlı tablosundan alan Mehmet Ali Şimayli albümü, 2021 yılında piyasaya sürüldü.

Şimayli’nin, bu albümde yer alan ve tamamı kendi bestesi olan 9 çalışması Festival sahnesinde izleyici ile buluştu. Mehmet Ali Şimayli’nin seslendirdiği parçalar Ink, Dryad, Ever-Reign, Elements Aligned, Gara de Nord, Singular Plural, Condensation, Red Planet Interlude ve Jester’s Herd isimlerini taşıyordu. Davulcu Mehmet Ali Şimaylı’ya saksafonla Barış Ertürk, kontrbasla Volkan Topakoğlu, gitarda Kerem Can Dündar, piyanoyla Bülent Ercüment Orkut ve elektronik ve masteringle Can Kuman eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu