EğitimGündemManşet

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

emin geçinBinlerce öğrenci ve öğretmen için yeni dönem eğitim öğretim yılı bugün başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmen, öğrenci ve velilere hitap eden Geçin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

Mukaddesatımızın ve kültürümüzün aktarılmasında, ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında en etkin rolü biz eğitimciler üstlenecek, çağın yeniliklerine hakim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz.

Nitelikli bir eğitimin toplumumuzun her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrencilerimizi sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmeyi önceliklerimiz arasında görüyor, köklü tarihimizden aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerimizle ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz.

Saygıdeğer Veliler,

Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrenciler

Bu eğitim – öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni başarılar elde etmenizi temenni ederek; derslerinizde, sportif, sanat ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edinin.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim ve öğretim yılında tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor, eğitim kalitesinin ve başarının artırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza, eğitime destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu