AsayişManşet

Çiftlikte Büyük Zarara

Tarım Arazisindeki Yangın Çiftliğe Sıçradı

 

Milas’ta tarım arazisinde başlayıp civardaki bir hayvancılık işletmesine sıçrayan yangın, işletmede yaklaşık 1 milyonluk maddi hasara neden oldu.

Tarım arazilerinde ilerleyen alevler daha sonra Belcekız Çiftliği’ne sıçradı. Buradaki büyükbaş hayvanlar yangın sebebiyle boş alana tahliye edildi. Ancak yangın işletmedeki saman ve diğer yem stoğunu küle çevirdi.

TOMA’ların da yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği müdahale sonucunda, ekiplerin özverili çalışması sayesinde yangın saatler sonunda kontrol altına alındı.

Hayvancılık işletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; saman, yonca, silaj, kuru yem gibi malzemelerin tamamıyla kullanılamaz hale geldiği ve işletmede yaklaşık 1 milyonluk zarar oluştuğu bildirildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından itfaiye ekiplerinin alandaki soğutma çalışmaları yaptı.

Öte yandan yangının elektrik kablo ve sitemlerinden çıkarak tarım arazisinde başladığını ardından işletmeye geldiğini öne süren işletme yetkilileri, konuyla ilgili şikayetçi olduklarını polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattığı öğrenildi.

Kaynak:habermilas.com

 

twitter likes kopen

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu