GündemManşet

Basın Parkı’nda Bir Araya Geldiler

MGC'den Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü Etkinliği

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ne mensup Menteşe ilçesinde görev yapan basın mensupları, 1908 yılından bu yana 24 Temmuz tarihinde kutlanan Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümü nedeniyle, Basın Parkı’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Basında Sansürün Kaldırılışının 114. yıldönümü nedeniyle Menteşe’deki üyeleri için kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik, 2 yıl önce Menteşe Belediyesine bulunduğu girişimlerden olumlu sonuç olarak mesleklerini icra ederken yaşamlarını yitiren basın mensuplarının isimlerinin yaşatılması amacıyla oluşturulan ve 10 Ocak 2020 yılında açılışının gerçekleştirildiği Basın Parkı’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcısı Levent Ünder, Valilik Özel Kalem Müdürü Baki Gencel, İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya, Proje Koordinatörü Sibel Sağlam Saçal, kurumların basın birimi çalışanları ve Cemiyet üyesi basın mensupları katıldı.

Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, şunları söyledi:

“Etkinliğimizi düzenlediğimiz ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin girişimleriyle oluşturduğumuz Basın Parkımızda 24 Temmuz’u kutluyoruz. Tabi 24 Temmuz bundan 114 yıl önceki ilk çıkış anındaki amacına hizmet eder nitelikte olmasa da, bizler bu günü en azından daha anlamlı kılarak bir dayanışma örneği sergilenebilecek bir gün niyetiyle idrak etmek istiyoruz. Bu vesileyle küçükler büyüklerini, büyükler küçüklerini tanısın, birbirleriyle samimi bir ortamda kaynaşsın istiyoruz. Günümüzde bu günü, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olarak her ne kadar amacına uygun bir şekilde içini dolduramıyor olsak da, sansürün dolaylı ya da dolaysız olarak sürdüğü bir ortamda bu günleri Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü olarak kutlamanın daha yerinde olacağını düşünüyoruz. Nu nedenle de dayanışmayı arttıracak bu gibi etkinliklerde daha sık bir arada olmayı diliyoruz. Böylesine anlamlı bir düşünceyle oluşturulan ve bu dünyadan göç eden meslektaşlarımızın isimlerinin yaşatıldığı bu ortama katılım sağlayarak renk katan konuklarımıza ve meslektaşlarım ile etkinliğin gerçekleşmesindeki katkılarını yadsımayacağımız Menteşe Belediyesi ile lezzet durağı Nazar ailesine teşekkür ederim.”

Akbulut’un konuşmasının ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Erol Kütahya ve Valilik Özel Kalem Müdürü Baki Gencel de birer konuşma yaptı.

Etkinlik, yaşamlarını yitiren basın mensuplarının isimlerinin yaşatıldığı büstün önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu