EğitimEkonomiGündemManşet

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

IMG_8958BESİAD ve KOSGEB tarafından düzenlenen, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlen,  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin dördüncü grubu eğitimlerini başarı ile tamamladı…

Bodrum’da ÜNİVERSİTE, KOSGEB, İŞ-KUR ve BESİAD’ın işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin dördüncü grubu 32 saat süren eğitimlerini tamamladılar. 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara “Girişimcilik Eğitim Belgesi” verilecek. Bu belge sahibi olanlar da KOSGEB’ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira geri ödemeli destek sahibi olabilecek.

BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Sezgin, Altan Tezgider, Mithat Karabıyık ve Kamil Küsülü, 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan girişimcilerin son dersine katıldılar. Birçok girişim fikirlerinin olduğu grupta en dikkat çeken girişim fikri ise; anne sütünü veya bebeklerin ilk saçını mücevhere dönüştüren Ayşe Abuşoğlu’nun iş fikri oldu.

NAZLIOĞLU; “UMARIM KISA BİR SÜRE SONRA AKTİF ÜYEMİZ OLACAKSINIZ…”

BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, Bodrum’da ÜNİVERSİTE, KOSGEB, İŞ-KUR ve BESİAD’ın işbirliği ile dördüncüsü düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik kursunun 2017’nin son dersi olduğunun bilgisini vererek şöyle konuştu; “Umuyorum sizler için çok faydalı olmuştur. İnşallah hepiniz kendi işlerinizi kurduktan sonra, sizleri de derneğimizde aktif birer üye olarak görürüz. Bodrum ekonomisine destek ve katlı sağlayan, en azından yerel dokusunu koruyan işletmeler olursunuz. Sizleri üç beş yıl sonra aramızda görmeyi umuyoruz. Derneğimiz adına Gülay hocama da teşekkür ediyorum…”

ÇOK İLGİNÇ İŞ FİKİRLERİ ÇIKIYOR…

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız “Çok güzel bir gruptu. Umuyorum alacakları bu sertifikalar umutlarına yol olur. Dilerim başarılı girişimciler olursunuz. Sizler çok para kazanırsanız, ülkemiz ve bizler de kalkınırız…” dedi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süreci ile ilgili bilgileri de paylaşan Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız en ilginç iş fikri ile ilgili soruya ise “Anne sütünün zemin alındığı ve bebek saçının kullanıldığı kolye tasarım işi bu eğitim grubundaki en ilginç girişim fikri olarak çıktı. İnanıyorum ki BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan hanım da çocukları için birer kolye yaptırır…” yanıtını verdi.

ANNE SÜTÜNÜ MÜCEVHERE DÖNÜŞTÜRÜYOR…

Grubun en ilginç iş girişimi sahibi Ayşe Abuşoğlu; “Ben anne sütünü mücevhere dönüştürmeye başladım. Yaklaşık altı aydır tasarımlar yapıyorum. Oğlum doğduktan sonra bu ilham geldi. Annelere ömürleri boyunca birkaç yaşayabilecekleri ve çok kısa bir süre sahip olabilecekleri anne sütü gibi bir mucizeyi ileride evlatlarına miras bırakabilecekleri bir tasarıma dönüştürüyorum. İçine bebeklerin ilk kesilen saçları, ilk düşen dişlerini tasarlıyorum…” dedi. Abuşoğlu instagram’dan TyanaTasarım adı ile tasarımlarını sergilediğini kaydederken, bu tür tasarımların dünyada birkaç anne tarafından yapıldığını, ancak Türkiye’de bir ilk olduğunun da bilgisini verdi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenleniyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu