DünyaManşetSpor

Bodrum’da Optimist Heyecanı

2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı

Bodrum’da gerçekleştirilecek 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Uluslararası Optimist Sınıf Birliği (IODA) tarafından düzenlenen yarışlar için ilçeye gelen sporcular, kortej yürüyüşüne katıldı. Ellerinde ülke bayraklarını taşıyan sporcular, bando eşliğinde marinadan başlayıp Bodrum Kalesi’ne kadar yürüdü.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen törende konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, farklı ülkelerden gelen sporcuları ve antrenörlerini ağırlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bayar, yarışların güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımızın burada olmaları bizim için çok önemli. Spor sayesinde tüm dünyaya dostluk ve barış mesajı veriyorlar.” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak ise şampiyonada uzun yıllar sürecek dostlukların temelinin atılmasına vesile olduklarını kaydetti.

Optimist sınıfının yelken sporunun ilk adımı olarak bilindiğini ifade eden Akdurak, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destekleyenlere teşekkür etti.

Akdurak, IODA Başkan Yardımcısı Carmen Casco ile Optimist Sınıf Birliğinin bayrağını, sahnede kurulan düzende temsili olarak göndere çekti.

Şampiyonada ilk yarışlar bugün yapılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu