ManşetTurizm

“Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” Zorunlu Hale Geldi

Son Gün 28 Temmuz...

 

Belediye Ruhsatlı Tüm Konaklama Tesisleri “Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” Almak Zorunda!
28.07.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan genelge ile belediyelerden aldıkları “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı”na sahip olan konaklama tesislerine “Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” alma zorunluluğu getirilmiş ve 28.07.2022 tarihine kadar bütün belediye belgeli otellerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat ederek yeni “Basit Usul Konaklama Belgelerini” almaları gerektiği bildirilmiştir. 28.07.2022 tarihine kadar Basit Usul Konaklama Belgesi başvurusunda bulunmayan işletmelerin belediye ruhsatları iptal edilecektir. Belediyeden iş yeri açma ruhsatı alan tüm konaklama tesisi işletmecileri bundan böyle “Basit Konaklama Tesis İşletme Belgesi” ni Bakanlıktan alacakları bildirildi.

Temmuz Sonuna Kadar Bu Belgeyi Almayan Konaklama Tesisleri Faaliyetlerine Devam Edemeyecekler !!!

Edinilen bilgilere göre, basit konaklama tesislerine verilen belge, işletmelerin uymak zorunda oldukları fiziki şartların sağlandığını ve bakanlık tarafından belirlenmiş olan işletmecilik esaslarına uyduğunu gösteren belgedir. Tanıtım, bilgilendirme ve uygulanacak fiyat tarifelerinin onaylanmasına ve tesislerin denetlenmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği ,bu belgeyle sektöre belirli standart ve düzenin getirilmesinin hedeflendiği belirtilmiştir. Konu hakkında ilgili tüm otel ,motel ve pansiyon işletmeciliği yapan esnaflarımıza seslenmek istiyorum başvuru tarihinde uzatılmanın yapılmayacağı ve mağduriyet yaşamamaları için son güne bırakmadan başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, “Esnaflarımızın mağdur olmamaları için ilgili kurumlarla irtibata geçerek belgelerini almaları, huzur ve güven içinde turizm sezonu geçirmelerini diliyorum.” dedi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu