GündemKültür SanatManşet

TABLO GİBİ İŞLENEN AYNALAR…

Bodrum-AYNA sergisiBodrum Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Sanatsal Cam Mozaik ve Ayna kursları sonunda ortaya çıkan eserler görücüye çıktı.

Yalıkavak ve Gündoğan Mahallelerinde yaklaşık 3 ay boyunca devam eden ve 60’ın üstünde kursiyerin katılımıyzla üretilen birbirinden değerli aynalar adeta birer tabloyu andırıyor.

Usta Öğretici Şahinde Başmanav’ın öncülüğünde farklı teknikler kullanılarak yapılan eserlerin yer aldığı “Ayna” isimli sergi Bodrum Kalesi Haluk elbe Sanat Galerisinde düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı.

Serginin açılış törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Semiz, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan açılış töreninde konuşan Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, kursiyerleri ve öğretmenlerini tebrik ederek yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“Bodrum Yarımadaında değişik noktalarda ve Belediyemizin bize tahsis etmiş olduğu yerlerde kurslarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, 47 okulumuzda özellikle sportif faaliyetler dallarında kurslarımız devam ediyor. 2015-2016 öğretim yılı içerisinde bugüne kadar 491 adet kursumuz ve bu kurslara katılan 9 bin 699 kişi. Geçen yıl 25 bin civarında kursiyerimiz 863 tane kursumuz vardı. bu seneki amacımız bu rakamların üstüne çıkmaktır” dedi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Semiz ise Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
“Çok güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bu yönüyle değerli müdürümüzü ve tüm usta öğreticişlerimizi tebrik ediyorum. Cam mozaiklerin ve sanatsal çalışmalarını bu güzel sergi ile Bodrum’un sosyal hayatına kazandırdıkları için hepisine teşekkür ediyorum” dedi.

Boyama, mozaik, kumlama ve ışıklandırma gibi çeşitli teknikler kullanılarak işlenen aynalarda atık cam malzemeler kullanıldı.

Sergideki eserleri hayranlıkla inceleyenler arasında yer alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Şakir Öner Günhan, sergi hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle özetledi:
“Çok güzel, çok zaman ve maharet isteyen işler. Hanımların ellerine sağlık” dedi.

Kursiyerlerin öğretmeni Şahinde Başmanav 3 ay gibi kısa bir sürede sergide yer alan eserleri hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
“aynalarımız önce kumlandı daha sonra arkalarına cam mozaik işlemeleri yapıldı. Atık renkli camlarla, boyama, mozaik ve kumlama teknikleri kullandık” dedi.

100’ün üzerinde eserin yer aldığı sergi 13 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu