GündemManşetTurizm

Bodrum’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Başkan Aras “Turizm, Bodrum’un Yegâne ve Tek Başat Sektörüdür”

 

Bodrum’da Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 46.sı düzenlenen Turizm Haftası, Bodrum’da da bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı.

Başkan Aras etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında turizmin bir kültür alışverişi olduğunu belirtti.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Dünya Turizm Haftası” kapsamında düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Ak Parti Milletvekili M.Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, İMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, tur rehberleri, acente yetkilileri, otel yöneticileri, turizm sektör temsilcileri, turizm çalışanları ve siyasi parti başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Turizm Haftası etkililiği, Marina’dan kortej yürüyüşü ile başladı. Hüseyin Turgut Karabağlı öğrencileri bando takımı ile Bodrum Halk Eğitim Merkezi Kursiyerler öğrencileri, Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü Derneği’nin folklor ekibi, protokol ve vatandaşların katılımı ile başlayan yürüyüş İskele Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında, turizm haftası kapsamında yapılan konuşmalar ile devam etti.

İskele Meydanında İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ile başlayan Turizm Haftası etkinlikleri, Bodrum İlçe Turizm Müdürü Hüseyin Bök’ün açılış konuşması ile devam etti.

Kürsüye gelen Başkan Ahmet Aras yaptığı konuşmasında turizmin bir kültür alışverişi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Turizm Bodrum’un yegâne ve tek başat sektörüdür. Bunun dışındakiler turizmi destekleyici sektörlerdir. Turizm denince akla kültürel bir alışveriş gelir.  Turizm sadece bir otele gelip konaklayıp, yiyip, içip, güneşlenip, gitmek anlamında değildir.  Turizm tamamen kültürel bir alışveriştir. Havaalanından, otogardan, ya da limandan girdiği andan itibaren misafirlerimiz olarak gördüğümüz turistleri başımızın tacı olarak değerlendirmeliyiz. Onları tıpkı bizden biri gibi, kucaklamak zorundayız. Bizim misafirperverliğimiz bunu gerektirir.”

“HANUTÇULUK TURİZMİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

Başkan Aras, turizmin en büyük düşmanlarından birinin hanutçuluk olduğunu belirterek, “Özellikle hanutçuluk konusunda rehberler, acenteler bizleri uyarıyorlar. Hanutçuluk, turizmin en büyük düşmanıdır. Turistlerin rahatça mağazaya girerek dolaşmak, iyi ilişkiler kurmak, güler yüz göstermek insanların tekrar tekrar bir destinasyonu ziyaret etmeleri için çok önemli bir faktördür” dedi.

EĞLENCE SEKTÖRÜNÜN AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME ÇAĞRISI

Bodrum’un özellikle yaz aylarında 24 saat yaşayan canlı bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Aras, “Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Saat 12 meselesini gözden geçirmek zorundayız. Eğlence sektörümüzün yaşaması için belli bir saate kadar kontrollü bir şekilde eğlence sektörünün faaliyetlerini açılış kapanış saatlerine göre sürdürmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARAS: “TURİZM BİR KÜLTÜR ALIŞVERİŞİDİR”

“Turizm Bodrum’da eğlence, denizcilik, konaklama sektörü ile beraber bir bütündür” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Aras, “Alışverişiyle, taksicisiyle bir bütündür. Zabıtası ile belediyesi ile bütündür. Biz Bodrum’da turizm yapacaksak hep beraber bu kültürü benimsemek zorundayız. Turizm gerçekten bir kültür alışverişidir.” dedi.

Muğla Milletvekili Yavuz Demir “Turizm haftasının bereketli olmasını dileyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bodrum olağanüstü bir kent, dünyanın gözbebeği durumunda böyle bir bölgeye, böyle bir iklime, coğrafyaya, yeraltı yerüstü zenginlikleri ile dopdolu bir bölgeye elbette ki dünya akın edecek. Belediye başkanımızın çok emek verdiğini biliyorum. Ben de Muğla Milletvekili olarak bu çalışmaların her zaman destekleyicisi olduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kaymakam Bilgehan Bayar, “Her yıl 15-20 Nisan tarihleri arasında kutladığımız, bu yıl 46.sını kutlayacağımız turizm etkinlikleri kapsamında toplanmış bulunuyoruz. İlçemizin daha geniş kitlelere tanıtılması için önümüzdeki yıllarda güvenlik başta olmak üzere yapmaya devam edeceğiz. Amacımız ilçemize gelen yerli, yabancı konukların tatillerini mutlu ve huzurlu yapmaları. Bu nedenle gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Emniyet birimlerimiz ciddi anlamda güçlendirildi. Esnafımızla sık sık bilgilendirme ve güvenlik toplantıları yapıyoruz” dedi.

Etkinlik, geleneksel lezzetlerden olan keşkek ve pilav ile helva ikramlarıyla devam ederken Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü Derneği’nin Folklor Ekibinin oynadığı halk oyunları ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin açtıkları standlar renkli görüntülere sahne oldu.

Turizm Haftası etkinlikleri akşam saatlerinde Bodrum Kalesi kafe alanında düzenlenen etkinlik ikramları ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu