EkonomiManşet

Güç Birliği Derneğinden su Faturalarına Tepki

Su soygunu iddiaları yargıya taşınıyor

 

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Muğla Büyükşehir belediyesi’nin su faturalarında yer alan çoğu bedelin kanunsuz olduğunu belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Bodrum Güçbirliği Derneği, yüksek elektrik faturalarına benzer bir tepkiyi de su faturaları için gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su bedeline yüksek zam yaptığını, bununla da yetinmeyip fatura da yer alan birçok kalemin kanunda yer almadığını, bu bedellerin faturaya haksız ve kanunsuz şekilde yansıtıldığını belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, bu durumu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

LÜKS SU TÜKETİM BEDELİ SAÇMALIKTIR

Bodrum’un kanalizasyon tesisinin eksik olduğunu belirten Serdar Kayhan; “Mahallelerde içme suyu tüketim bedeli ile atık su bedeli, neredeyse ilçe merkeziyle aynı. Halbu ki yasa ilçe merkezi bedelinin yarısı kadar alınabileceğini açıkça belirtmiş. Ama MUSKİ’ye sorsanız mahallelerde ki siteler için “lüks su tüketim bedeli” aldığını söylüyor. Sanki bu sitelere farklı yerden doğal kaynak suyu geliyor. Bodrum Yarımadası’nın her noktasına aynı kaynaklardan aynı su geliyor. O halde neden mevcut yasa Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce dikkate alınmıyor. Atık su bedelinde kanun içme suyunun “en fazla yüzde 50’si alınır” diyor. Ama Muğla Büyükşehir Belediyesi bu kanunu takmıyor. Vatandaşlarımız hem yüksek zamlı su bedeli, hem yasaya aykırı atık su bedeli ödüyor. Bodrum Güçbirliği Derneği olarak bu konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kimsenin vatandaşlarımızın sırtından, Bodrumlu vatandaşlarımız üzerinden haksız kazanç sağlamasına izin vermeyiz. Bodrumlular’ın hakkını korumak için yargıya baş vuruyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu