ÇevreGündemManşet

Tepkiler Su Sarnıçlarına Yansıdı

Bozuk Yolların Acısını Su Sarnıçlarından Çıkardılar

 

Bodrum ilçesindeki tarihi su sarnıçlarının üzerine yazılan yazılar bu kadarına da pes dedirtti. Yolların bozuk olmasını protesto edenler tarihi su sarnıçlarını protesto aracı olarak kullandı.

Kanuni Sultan Süleyman zamanında Rodos fethi öncesinde Mimar Sinan tarafından askerlerin geçeceği güzergaha su ihtiyaçları giderilmesi amacıyla yapılan tarihi su sarnıçlarının üzerine yazılan yazılar bu kadarına da pes dedirtti. Kızılağaç mahallesinde bulunan tarihi su sarnıcına kişi veya kişilerce yolların bozuk olmasını protesto etmek amacıyla yolları yapın artık yazısı yazıldı. Tarihi yapının üzerine yazılan yazıları gören vatandaşları çileden çıkardı.

Değerlerimizi koruyalım

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta bölgeden geçerken tarihi su sarnıcının üzerine yazılan yazıları görünce su sarnıcının eski haline getirilmesi için talimat verdi. Destek hizmetleri hızlı bir şeklide tarihi su sarnıcının bakım onarım ve boyama çalışması başlattı. Aras eylemleri anlarım ama değerlerimizin üzerine yazılan yazılara anlayış göstermem diyerek “Yapılan protestoları anlarım, vatandaş dile getirmek istediklerini pankartlara yazarak eylem yapar, oturma eylemi yapar, alkışlı eylemi yapar, basın açıklaması yapar ve değişik eylem yöntemlerine başvururlar. Biz protesto yada eylemlere karşı değiliz halk sesini duyurmak için farklı yöntemlerle sesini duyurmaya çalışır. Ama tarihi bir su sarnıcının üzerine yazılan yazılara anlayış göstermem. Çünkü bu tarih bizim değerimiz, değerlerimizin üzerine haklıda, haksızda olunsa yazı yazılması kabul edilir bir şey değildir. Bu manzara karşısında çok üzüldüm. Biz değerlerimizi korumak için elimizden gelen tüm çabayı gösterirken Bodrum’daki tüm tarihi yapıları korumak, tadilatını yapmak ve bir sonraki neslimize aktarmak için canla başla çalışırken kendini bilmez birkaç kişi tarihi değerlerimizin üzerine yazı yazması çok çirkin bir harekettir” dedi.

Firma ortada yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol sonrası bölgede kanalizasyon çalışması başlatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihale edilen Torba, Kızılağaç, Çiftlik, İçmeler Kanalizasyon hatları projesi kapsamında alt yapı çalışması nedeniyle Kızılağaç yolunda çalışma başlatılmıştı. Alt yapı çalışmasının bitmesine rağmen ihaleyi alan asfalt firması bir türlü yolları asfaltlamaması nedeniyle bozuk yollar vatandaşı çileden çıkarmış ve defalarca eylem yapılmıştı. Bodrum Belediyesi bu durum karşısında kendi imkanlarıyla yolları düzenlemeye başlamıştı. Yaklaşık 6 aydır bozuk olan yollar için henüz asfaltlama çalışması başlamadığı da öğrenildi. Bodrum Belediyesi bu durum karşısında vatandaşların yol çilesine çare bulmaya çalışıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu