DünyaGündemManşetSağlık

Vaka ve Ölüm Sayıları Artıyor

Bodrum'da 3 Kayıp Daha Yaşandı

 

Türkiye’de son 24 saatte 107 bin 530 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken, Bodrum’da 3 kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu’nu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 455 bin 463 Kovid-19 testi yapıldı, 107 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 233 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 88 bin 14 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Virüsün alışılmadık hızda yayılmasının nedeni Omikron varyantı. Bu vakalar hastalığı genelde hafif geçiriyor. Vaka sayıları ise İstanbul ve Eskişehir örneğinde olduğu gibi 2-3 haftada ciddi düşüş gösterebiliyor. Kendimizi korumalıyız ama salgın yerine geleceğe odaklanmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Salgınla birlikte hem nüfusu hem de yaş ortalaması artan Bodrum’da son dönemlerde koronavirüsten çok kayıp yaşanıyor. Hem koronavirüs kaynaklı vefatlar hem de normal ölüm vakaları sebebiyle Bodrum Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi yoğun bir şekilde çalışıyor. Muğla Bölgesinde kapsamlı şekilde hizmet veren tek birim olan Bodrum Belediyesi Cenaze Hizmetleri, bazı günlerde 10’dan fazla cenazenin nakil ve defin işlemlerini yapıyor.

Son olarak ilçede 3 kişi daha koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Yalıkavak Dirmil Mahallesi’nden 70 Esme Coşğun ile Pınarlıbelen Mahallesi’nden 88 yaşındaki Sultan Taşgın, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bodrum’da tedavi gören 66 yaşındaki Günay Kartal da hayatını kaybetti.

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu