GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA HORON COŞKUSU

Bodrum’da Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği düzenlendi.

Bodrum Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kızılağaç Arenası’nda Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği gerçekleştirildi. Şenlik alanında kurulan çadırlarda Karadeniz’e özgü yiyecek ve giyecekler sergilendi. Sanatçılar, Sinan Yılmaz, Yeşim Civelek ve Necmettin Öksüz’ün renk kattığı şenlikte Karadeniz’e özgü müzikler çalındı, yüzlerce kişi horon tepti. Şenliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Şenlik hakkında bilgiler veren Dernek Genel Sekreteri Yener Çelik, “Zonguldak’tan Artvin’e kadar 18 ilden 20 bin Karadenizli Bodrum’da yaşıyor. Çok önemli bir kitle. Biz derneği kurarken buradaki vatandaşlarımızın Karadeniz’e olan özlemlerini dindirmek istedik. Bu yüzden de her yıl Hamsi Festivali ve Yayla Şenliği düzenliyoruz. İnsanlarımız çok memnun, burada Karadeniz’e olan özlemlerini gideriyorlar. Bizim asıl amaçlarımızdan biri, burada doğmuş çocuklarımızın kemençeyi, tulumu, yani Karadeniz kültürünü tanıması. En azından bu şekilde kendi kültürümüzü çocuklarımıza aktarma şansı buluyoruz. Dolayısıyla yaptığımız etkinliklerde bunu temel alıyoruz.” diye konuştu.

Şenliğin Ege ile Karadeniz arasına köprü olduğunu da ifade eden Çelik, “Bu tür etkinliklerle kültürlerimizi birbirimize anlatma noktasında önemli katkılar sağladığımızı düşünüyorum. Şenliğimiz artık geleneksel hale geldi. Burada aynı zamanda yöresel yiyecek ve giyeceklerimiz de sergileniyor. Gayet güzel geçiyor. Daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Bundan sonra da dernek olarak elimizden geldiğince devam ettirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Dernek işleri zaman ve maddiyat gerektiriyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha fazla destek bekliyoruz” dedi.

Etkinlik, akşam saatlerine kadar devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu