EğitimGündemHayatKültür SanatManşet

AKADEMİSYENLER İLE ENGELLİ ÖĞRENCİLER YENİDEN BİR ARADA

Bodrum sağlık vakfıTurgutreis Mahallesinde faaliyet gösteren Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen 4. Ender Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı başladı.

7 farklı üniversiteden gelen akademisyenler ve öğrenciler engelli gençlerle birlikte sıraltı dekor tekniği ile tabak üzerine dekor uyguladılar.

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özeel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen seramik çalıştayına 7 farklı üniversiten 70’e yakın akademisyen ve üniversite öğrencisi katıldı.

Engelli öğrencilerle birlikte tabaklara dekor yapan öğretim görevlileri, onlarla birlikte rehabilite olduklarını söylediler. Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pınar Önal yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ben tabaklarıma şöyle yazdım; All we need peace&love, yani ihtiyacımız olan aslında tek şey barış ve sevgi ve ben en çok bunu onlardan öğreneceğimizi düşünüyorum. O yüzden buradayım ve çok mutluyum onlarla birlikte çalıştığım için. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bizde, hocamın dediği gibi aynı anda rehabilite oluyoruz bence.”

Farklı ebatlardaki tabakları değişik renk ve şekillerle süsleyen sanatçılar bu çalışma tekniğini engelli öğrencilere de öğrettiler. Ortaya çıkan eserler çalıştay sonrası sergilenecek.

Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi Sorumlusu Tarık Kartal,  çalıştay sayesinde engelli öğrencilerin farkl seramik teknikleri öğrendiğini belirterek şöyle konuştu:

“Burada, bir sürü şehir dışından ve farklı üniversitelerden gelmiş akademisyen hocalarımızla birlikte engelli çocuklarımız ve burada bulunan gene Sevgi Sanat Atölyesi engelli çocukları da gelecek, onlarla birlikte de karo boyamaları yapacağız. Hem tabak boyama hem karo boyama bunlar yapılacak.”

Engelli öğrencilerden bazıları ilk defa karşılaştıkları bu seramik tekniğini öğrendikleri için çok mutlu oldular.

4.Ender Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı, 11 Kasım günü açılacak olan ve üretilen eserlerin satışa sunulacağı sergi ile sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu