Kültür SanatManşet

Beçin Kalesi Belgeseli İzleyiciyle Buluştu

Gösterim Öncesi Fotoğraf Sergisi gezildi

 

Milas ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Menteşeoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan ve Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Beçin Antik Kenti’nin tanıtımı için hazırlanan “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” Belgesel Filminin gösterimi yapıldı.

Muğla Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgesel film Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde izleyici ile buluştu.

Belgesel Film gösterimine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Eski Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Beçin Kalesi ve Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, Filmin Yönetmeni Bülent Sağlam, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Ercan, kurum amirleri, arkeoloji ve sanat tarihi bölümü öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Belgesel filminin gösterimi öncesinde Beçin Kalesi ve Ören Yerinin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu.

Programda Beçin Kalesi ve Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş ve belgesel filminin yönetmeni Bülent Sağlam birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” Belgesel filminin gösterimi yapıldı.

Beçin Kalesi ve Ören Yerinin tarihi ve kültürel değerlerini izleyiciye yansıtan “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” Belgesel filmi izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Gösterimin ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından filmin yönetmeni Bülent Sağlam’a plaket takdim edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu