Kültür SanatManşet

Gümüşlük’te Son Performans

Dj Q-BRA & Mx. Sür'den Canlı Performans

 

Q-BRA (Kübra Uzun) & Mx. Sür Dj performansı, 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin bu yılki, son konser etkinliği olarak izleyici ile buluştu… Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda düzenlenen festival, Eylül ayı boyunca çocuk etkinlikleri ve film gösterimleriyle devam edecek…

18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Türkiye’nin iki seçkin Dj’i Q-BRA (Kübra Uzun) ve Mx. Sür ile konser etkinliklerini, bu yıl için sonlandırdı. Bir çok müzik formunu son yıllarda programına dahil eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, temelde klasik müzik ağırlıklı olmak üzere caz, etnik, deneysel ve eklektik tarzda ürünler veren sanatçıları da bünyesine davet ediyor. Bu defa özellikle İstanbul olmak üzere Türkiye’nin gece hayatına yön veren Dj’lerin başında gelen iki Dj’i Bodrumlularla buluşturan konser, Gümüşlük Sahilinde “Suda” etkinlikleri kapsamında düzenlendi.

Dj Q-BRA’nın, Gümüşlük’teki performansında özellikle öne çıkan çalışma W.A. Mozart’ın KV 560 numaralı kanonu idi. W.A. Mozart’ın yapıtına yeniden söz yazan Dj Q-BRA, bu eseri dört ses olarak seslendiriyor. Ve bu çalışma, bu yılın başında Koli Kanonu adını alarak 5 remixten oluşan bir albüme dönmüştü. Ayrıca ikilinin birlikte yazdıkları Alan2020 isimli şarkı da beğeni topladı.

DJ Kübra Uzun, sadece bir DJ değil…

İstanbul’da yaşayan şarkıcı, söz yazarı, performans sanatçısı ve DJ Kübra Uzun (IG: @qubra_uzun), Türkiye’de ve çeşitli uluslararası platformlarda çalışan LGBTQIA+ hakları aktivistidir. Kübra Uzun 2020 yılının Haziran ayında Mx. Sür ile ALAN2020 isimli şarkıyı yazdı. Aralık 2020’de Onur Karaoğlu yönetmenliğinde Volksbühne Berlin’in Next Waves Theatre dijital sezonu için ‘A Trans History Sung’ başlıklı işi üretti. Aynı senenin Aralık ayında Amsterdam Müzesi’nde açılan ‘Refresh Amsterdam’ başlıklı sergi için Simon(e) van Saarloos ile birlikte ‘Cruising Gezi Park’ isimli işi üreten Uzun, 2021 Ocak ayında W.A. Mozart’ın KV 560 numaralı kanonuna yeniden söz yazdı ve dört ses olarak söyledi. Uzun’un versiyonu ile Koli Kanonu ismini alan işin 5 remixten oluşan bir albümü ve Efe Durmaz yönetmenliğinde dört karakterinin de Kübra Uzun tarafından canlandırıldığı bir de video klibi bulunuyor. Kübra Uzun aynı zamanda 2020 Haziran ayında başlayan ve ikinci fazı Haziran 2021’de sona eren Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı, düşünür ve gece çalışanlarını bir araya getirmeyi hedefleyen çevrimiçi proje Through The Window’un koordinatörlüğünü üstleniyor.

Mx. Sür; müzik ve dansın birleştirici gücü…
2007 yılında sahneye çıktığından beri, Mx. Sür, basit bir konsepti benimsedi: müzik ve dansın birleştirici gücü. Bir hevesle türler arasında geçiş yapan Mx. Sür, İstanbul’un en eşsiz mekanlarından üçü Wake Up Call, Suma Beach ve Mama’nın yaratılmasına da katkıda bulundu. Sahnenin en açık sözlü queer seslerinden biri olarak, Come to Mama!, TUTTIFRUITI ve XES gibi üretken queer parti dizilerinin de arkasında yer aldı. Mx. Sür’ün son projesi, yeni kurulan plak şirketi XSM Recordings üzerinden Kübra Uzun ile birlikte çıkardıkları ‘ALAN2020’ bir queer marşı haline gelmiştir.

Çocuklar için özel… Arı Aşkına!

Festival Çocuklar için etkinliklerle devam ediyor

Festival, çocuklar için planlanan etkinlikler ve akşamları açık hava film gösterimleriyle Gümüşlük Sahilindeki festival merkezinde Eylül ayı boyunca devam edecek.

Arı Aşkına! Atölyeleri, Gümüşlük Müzik Festivali organizasyonunda, Bodrum Peksimet köyü gençleriyle buluşacak.

Son yıllarda “Yeşil Festival” konseptini benimseyen ve bu mottoyla hareket eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, sanatı merkezine alarak, çocuklarda ekolojik yaşam ve sürdürülebilir alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile işbirliği yapan Festival, 16 Eylül Perşembe günü festival merkezinde; 17 Eylül Cuma günü Turgutreis Sağlık Vakfında saat 15.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapacak.

Katılımcı sanat alanında araştırmacı, sanatçı ve üretimci Nil İlkbaşaran ve doğaya yakın yaşam şekli ve yaratıcılığı birleştiren “ekolojik sanat” kavramını benimseyerek, çalışmalarını bu alanda sürdüren Güngör Erdem’in projede yönetici oldukları atölye çalışmalarına 12-15 yaş arası 20 genç katılacak. Programda biyoçeşitlilik, yaban arıları, bal arıları, ekolojik dengeler üzerine anlatılar ve interaktif oyunlar yer alacak. Hollanda Konsolosluğu’nun da destekleriyle, Amsterdam KLIK Animasyon Festival’den kısa film seçkisi ve Festival Merkezinde biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapacak bir arı oteli yapım çalışması da yer alacak. Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile ilgili detaylı bilgi için https://ariaskina.org başlıklı web adresi ziyaret edilebilir.

Edremit masaj salonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu