Kültür SanatManşet

Zefirya’da Nova Trio Esintisi

Nova Trio, Bitez’de Klasik Müzikseverlerle Buluştu

 

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Nova Trio’nun Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezinde verdiği konserle devam etti.

Bitez Aktur A.Ş. iş birliğiyle Zefirya Kültür Merkezinde gerçekleşen Nova Trio konserinde, klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan grup üyeleri, izleyiciye piyano üçlüsü için yazılmış klasik eserler sundu. Konserin sonunda izleyiciden yoğun alkış alan Nova Trio performansı görülmeye değer idi.

Kemanda Çetin Ceviz, viyolonselde Seren Karabey ve piyanoda Ecem Alnıaçık’tan oluşan üçlü, Bitez’deki konserde Sergei Rachmaninoff’un, “Trio élégiaque No. 1 in G minor” adlı yapıtıyla geceye başladı. Programın ilk yarısını eserle sonlandıran Trio, gecenin ikinci yarısında Anton Arensky’nin, “Piano Trio No.1, Op.32 in D minor” adlı eserlerini seslendirdi. Bu eser “Allegro moderato”, “Scherzo”, “Elegia” ve “Finale: Allegro non troppo” başlıklı bölümlerden oluşuyordu.

İzleyicinin sahneye alkışlarla tekrar davet ettiği Nova Trio üyeleri, bu defa klasik müzikseverler için Dumlupınar denizaltısında şehit olan askerlerimiz için yazılmış “Ah bir ataş ver” adlı Ege yöresine ait anonim türkünün, Fırat Akarcalı düzenlemesini yorumladılar ve geceyi sonlandırdılar.

“İyi müzik yapmak öncelikli arzumuz”

Her biri kendi dalında mesleğini başarı ile yürüten üç genç müzisyen olarak, büyük bir heyecan ve mutlulukla bir araya geldiklerini ifade eden Nova Trio üyeleri, “Ülkemize olan sevgimiz, bağlılığımız ve yurt dışında almış olduğumuz kaliteli eğitimin de sorumluluğu gereği, iyi müzik yapmak öncelikli arzumuz, ülkemiz adına gurur verici haberlerin bir parçası olmak en temel hedeflerimizdendir” diyor.

Hem Türk müziğini hem de klasik batı müziğini tek çatı altında birleştirerek, yurtiçi ve yurt dışında sayısız kez icra etmek ve global dinleyiciyle buluşmayı hedefleyen Trio, isimlerini dünyaya taşımayı ve sanatseverle de bağını sıkı bir şekilde sürdürmeye gönülden inanıyor.

Karşıyaka masaj salonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu