DünyaManşetTeknoloji

TFD 37. KONGRESİ BAŞLIYOR

1 Eylük Sabahı Yine Bodrum'da Başlayacak

 

Türk Fizik Derneği (TFD) 1 Eylül günü sabah 09.00’da başlayacak 37. Kongresi öncesi bir basın açıklaması yayımladı.

Uluslararası Kongre öncesinde yapaılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Türk Fizik Derneği, aralarında Ord. Prof. Dr. Cahit Arf, Ord. Prof. Dr. Kerim Erim gibi çok değerli bilim insanları tarafından 1950 yılında İstanbulda kurulmuştur. O günden bugüne faaliyet gösteren Türk Fizik Derneğine bir dönem Prof. Dr. Erdal İnönü 12 yıl boyunca başkanlık yapmıştır. Türk Fizik Derneği Uluslararası Fizik Kongresi, fizik bilimi alanındaki güncel bilimsel çalışmaları sunabilen, bu sayede yüksek katılımlı bir kongrede iş birliklerinin doğmasına sebep olan, sektörel uygulamalar ve araştırmalarla ilgili güncel bilgileri de edinebilmek gibi amaçlar doğrultusunda yerli ve yabancı tüm akademisyenleri ve lisans/lisansüstü öğrencileri bir araya getirerek bilimsel niteliği yüksek büyük bir platform sunan en önemli uluslararası etkinliklerin başında gelmektedir.

“Türk Fizik Derneği 37. Uluslararası Fizik Kongresi” (Turkish Physical Society 37th International Physics Congress) bilimsel toplantısı 1 – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Konacık Herodot Kültür Merkezi’nde hem yüz yüze hem de online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kongrenin ilk günü olan 1 Eylül 2021 tarihinde, Bodrum Belediyesi Konacık Herodot Kültür Merkezinde saat 09:00’daki açılış törenine

Önceki Bodrum Kaymakamı – Yeni Ankara Vali Yardımcısı Sayın Bekir YILMAZ
Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet ARAS
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fizikçi Rektörü Sayın Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT
Ardahan Üniversitesi Fizikçi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet BİBER
Celal Bayar Üniversitesi Fizikçi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet ATAÇ
Fırat Üniversitesi Fizikçi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ katılacaklardır.

Açılış konuşmalarından hemen sonra ödül töreni gerçekleşecektir. Türk Fizik Derneği 2021 Kamu Özel Onur Ödülü sahibi Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet ARAS olmuş olup Türk Fizik Derneği 2021 Basın Özel Onur Ödülü sahibi Sözcü Gazetesi yazarı Sultan UÇAR olmuştur. Ödül töreninde ayrıca Türk Fizik Derneği 2021 Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü , Türk Fizik Derneği 2021 Prof. Dr. Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülü, Türk Fizik Derneği 2021 Uluslararası Özel Onur Ödülü, Türk Fizik Derneği 2021 Sanayici ve İş Adamı Özel Onur Ödülü ve Türk Fizik Derneği 2021 Onur Ödülleri verilecektir. Bu sene 11 Profesör Türk Fizik Derneği 2021 Onur Ödülünü kazanmış olup bu hocalarımız arasında 3 Fizikçi Rektör ödül alacaktır. Son olarak Türk Fizik Derneği 2020 Engin ABAT En İyi Kuramsal Poster Bildiri Ödülü ve Türk Fizik Derneği 2020 Özgen Berkol DOĞAN En İyi Deneysel Poster Bildiri Ödülü sahiplerine ödülleri takdim edilecektir.
Ödül töreninden hemen sonra Türk Fizik Derneği 37. Uluslararası Fizik Kongresi’ne katılacak olan protokol için bir plaket töreni yapılacaktır.

Ayrıca saat 11:00’de Avrupanın önde gelen araştırma merkezi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi – CERN ile ilgili bir Panel gerçekleştirilecektir. Panelin başlığı “ACCELERATOR TECHNOLOGIES FOR THE MANKIND – İNSANLIK İÇİN HIZLANDIRICI TEKNOLOJİLERİ” olup Serkant Ali Çetin – İstinye Üniversitesi moderatörlüğünde Karl Jakobs – Freiburg Üniversitesi , Joachim Mnich – CERN , Tatsuya Nakada – CERN, Saleh Sultansoy – TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Frank Zimmermann – CERN katılımıyla yapılacaktır.”

Milas masaj salonu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu