EğitimGündemManşet

EĞİTİMDE YENİ BİR SOLUK…

pageBodrum Fidol Anaokulu tanıtım toplantısı 28 Kasım Salı günü Fidol Anaokulunda yapıldı.

Fidol Okulları Kurucusu Faik Birgül , Şule Yurcu Fidol Okulları İcra Kurulu Başkanı,

Fidol Okulları Finlandiya Eğitim Direktörü Eveliina  Mıelikainen, Fidol Okulları  İngilizce Eğitim Koordinatörü Pınar  Boynikoglu ve Fidol İlkokulu İngilizce Öğretmeni Fidan Erdinç’in katılımıyla gerçekleşen toplantı sonunda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bodrum dünyaca eğitiminde liderliği kanıtlanmış Finlandiya eğitim programı ile tanıştı.

Finlandiya eğitim programının özünde çocuğun gerçek hayat içerisinde özgür düşünmeyi, özgür hareket etmeyi 2 yaşından itibaren öğrendiği ve ileriki yaşlarda da bunu geliştirdiği vardır.

“Yapan çocuk öğrenir”   anlayışı ile çocuğun beş duyusuna hitap edilmesi esastır.

Fidol okullarının kurulumu Finlandiya’da 2 yıldır yapılan gözlemler sonucunda başlamıştır. Ülkemizde de çocuklarımıza ve öğretmenlerimize Finlandiya anlayışında eğitim öğretim ortamı yaratılıp özellikle de ailenin de katılımını birleştirerek arzu edilen  eğitim öğretime çocuklarımızı hazırlamanın mümkün  olduğu  üzerine   çalışılmaktadır.

Değerli sanatçı  Süavi’de   açılış  seminerine    katılarak  Bodrum   yarımadasında hem  Bodrumlular   hem de  ülkemiz  için    atılan   bu   adımdan  duyduğu   memnuniyeti   dile  getirdi. Daha  geniş  platformlarda   daha  geniş  katılımlarla ailelerin  bilgilendirilmesini arzu   ettiğini  ifade etti.

Bodrum  Fidol Anaokulu  kurucusu 50  yıllık eğitimci Erhan Nasırlı Finlandiya’da 100  e  yakın  okul  ve binlerce  öğretmen   ve öğrenci   ile temas kurduğunu  ifade ederek  bizim çocuklarımızın  Finlandiyalı  çocuklardan   hiçbir farkları olmadığını belirtti. Finlandiya  eğitim ekolunun Türk  eğitim   sistemine uyarlarken en büyük yeniliğin  Öğrenme  ve öğretme anlayışın  da olduğunu  belirtti.

Fidol anaokulundan sonra en  yakın zamanda ilkokul, ortaokulu ve lisenin  de Bodrum’a  kazandırılacağını  belirten  Erhan Nasırlı geleceğimiz için   yapılacak en büyük  yatırımın çocuklarımızın eğitimine olması  gerektiğini belirtti.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu