GündemManşetSağlık

Yangından Etkilenen Bölgelere Psiko-Sosyal Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yangın Bölgesinde

 

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Muğla’nın birçok noktasında meydana gelen orman yangınları nedeniyle 20 ekip 7 yönetici koordinatörlüğünde yangın afetinden etkilenen, evleri yanan, akrabalarına sığınan, hastanede tedavisi devam etmekte olan ve özel gereksinimli bireyler öncellikli olarak vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak için saha da görevlendirildi.

Yangından evleri etkilenmese dahi psikolojik olarak travma geçiren vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlanırken Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe ve Milas ilçesi Ören mahallesinde oluşturulan toplanma çadırlarında da psikososyal destek sağlanmaktadır.

Yangının söndürüldüğü köy ve mahallelerde, ziyaret edilen vatandaşlar ihtiyaçları tespit edilip ilgili kurumlarla iş birliği içinde ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Yangın bölgelerine yakın yerleşim yerlerindeki 44 şehit yakını ve gaziler aranmış olup psikososyal destek hizmeti sunulmuş olup talepleri karşılanmıştır.

Yangından etkilenen bölgelerde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız psikososyal destek ekiplerimizin nezaretinde güvenli alanlara yerleştirilmiştir. Bazı engelli ve yaşlı vatandaşlarımız huzurevi Müdürlüğümüzde misafir edilerek ihtiyaçları karşılanarak ve psikososyal destek hizmeti sağlandı.

İlimiz genelinde devam eden orman yangınları nedeniyle; psiksosyal destek ekipleri ve ilgili kurumlar ile birlikte tahliye edilen mahallelerde vatandaşlarımız güvenli alanlara yerleştirilmiş ve psikososyal destek hizmeti verilmeye devam edilmektedir.

Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarında görev alan ve aralıksız çalışan personellere Psikososyal Destek guruplarımız tarafından hizmet sağlanmaktadır.

Yaşanan orman yangınları nedeniyle açıklama yapan İl Müdürü Seyfi BOZÇELİK “Yangının başladığı ilk andan itibaren İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkezinde saha çalışmalarından gelen bilgiler takip edilmektedir. Çeşitli meslek gruplarından oluşan toplam 294 personel ile 3198 vatandaşımıza bilgilendirme ve psikososyal destek hizmeti sunulmaktadır. Öncelikle köy ve mahalle boşaltma süreçlerinde vatandaşlarımıza yardımcı olarak güvenli bölgelere yerleşimlerini sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Afet yönetimi kapsamında yangından zarar gören vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak evlerinin, eşyalarının, hayvanlarının  karşılanacağını bilgisini vermekteyiz. Ayrıca ilk günden gelen yardım talepleri ile ilgili birimlerle görüşerek yönlendirmeler yapmaktayız” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu