ManşetSiyaset

Meclis Üyeliğinden İstifa Etti

Ecz. Özdemir Kadın Hakları Savunmak İçin Aday

 

Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ecz. Özlem Özdemir, görevinden istifa ederek İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu. Özdemir, özellikle kadınların ve gençlerin hayallerini gerçekleştirebildiği bir Türkiye için mücadele edeceğini ifade etti.

Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu öncesinde İYİ Parti Bodrum Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden istifa eden Özdemir, birlikte çalıştığı tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, “2019 yılından itibaren inanarak keyifle yürüttüğüm Bodrum Belediyesi meclis üyeliği görevinden Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etmiş bulunuyorum. Bodrum’un geleceğini korumak için var gücümüzle çalıştık. Bu süreçte birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğine ışık tutabilmek, kadınlarımızın ve gençlerimizin hayallerini gerçekleştirebilmek için yola çıktım ve mensubu olduğum İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvurumu gerçekleştirdim. Genel Başkanımız Meral Akşener’in açtığı yolda ülkemizin aydınlık geleceği için çalışan ekibin parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Adaylık başvurusu sonrası saha çalışmalarına hızla başlayan Ecz. Özlem Özdemir, uzun süredir İYİ Parti Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel ve ekip arkadaşları ile birlikte, “Kapı Çal Gönül Al” proje kapsamında Karadeniz’de bir dizi eğitim çalışmasına katıldı. Özdemir ve beraberindekiler, eğitim çalışmalarının ardından bölgedeki partililer ile birlikte kapı kapı dolaşarak evleri ziyaret etti. Daha sonra Bodrum’a dönen Özdemir, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyaretlerde Bodrumlular ile bir araya geldi.

Özellikle kadınların siyasetin içerisinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için Atatürk’ün çizdiği yolda mücadeleden vazgeçmeyeceğini, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara ve gençlere hayallerini yaşama fırsatı sunabilmesi için var gücüyle çalışacağını ifade eden Özdemir, “Siyasi hayatım boyunca haksızlıkların hep karşısında durdum. Adalet için mücadele ettim. Kadınların toplumsal hayatta eşit haklara sahip olması için ne gerekiyorsa onu yaptım yapmaya da devam edeceğim. Çıktığımız bu yoldan öncelikli olarak bahsettiğim bu konularla birlikte Bodrum’umuzun, Muğla’mızın ve ülkemizin hak ettiği değeri kazanabilmesi için tüm bilgim ve birikimimle çalışacağım“ dedi.

Özlem Özdemir kimdir?

Bodrumlu bir anne-babanın iki çocuğundan birincisi olan Özlem Özdemir, 22 Ekim 1970’te Bodrum’da dünyaya geldi. Halen Bodrum’da yaşamakta olup 1 çocuk annesidir.

Eğitim ve İş Hayatı

Özdemir, babasının mesleği nedeniyle Kuşadası Davutlar Cumhuriyet İlkokulu’nda 1976’da başladığı eğitim hayatını; sırasıyla İzmir Bayındır Kazım Dirik İlkokulu, Milas Güllük İlkokulu ve Ortaokulu,Milas-Güllük , Afyon Şuhut Ortaokullarında ve  yatılı öğrenci olarak okuduğu İzmir Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987’de mezun olduğu lise eğitimi sonrası Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde okumaya hak kazandı. Üniversitede eğitim hayatı devam ederken Bodrum’un eski eczanelerinden Yeni Eczane’de stajyer olarak çalışıp mezuniyet sonrasında aynı eczanede serbest eczacı olarak yöneticilik yaptı. 1987’de tohumlarını attığı meslek hayatını 19 Mayıs 1995 yılında Bitez’de kendi adıyla açtığı eczanesinde halen sevgi ve özveriyle devam ettirmektedir.

Siyaset Hayatı

Eczane sahibi ve henüz 4 yaşındaki çocuğunun annesi olmasına rağmen 2004 Yerel Seçimleri’nde Bodrum-Bitez Belde Belediye CHP Kontenjan Meclis Üyesi Adayı olarak başladığı siyaset hayatını, her türlü zorluğuna rağmen bugüne kadar devam ettirdi. 2005-2009 yılları arasında Bitez CHP Seçim Organizasyonu ve Yerel Yönetim Örgütlenmesinden Sorumlu Belde Başkan Yardımcılığını takiben, 2009-2013 yılları arasında Bitez CHP Belde Başkan Yardımcılığı, 2017-2019 yılları arasında İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetiminde Seçim Güvenliğinden Sorumlu Bodrum İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini tüm sorumluluklarıyla birlikte yerine getirdi. 31 Mart 2019’dan itibaren Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlendi.

6 Ekim 2020’ de Bodrum’da yaşayan duyarlı kadınlarla birlikte kurduğu Güneşin Kadınları Bodrum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin başkanlığını halen devam ettirmektedir. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önderliğinde Kadın Politikaları başkanlığının yönetiminde başlatılan kooperatif projesi; sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’de kadın ve aileye ait sorunların çözümlenmesi, ailenin sosyo-ekonomik anlamda desteklenmesi amacıyla güçlenerek ve günden güne daha çok şehrimize yayılarak devam etmektedir.

Özlem Özdemir, 17 Mart 2023’te İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu sebebiyle Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu