EkonomiGündemKültür SanatManşet

ŞEF AHMET ÇETİN İLE “BODRUM TADINDA”

Bodrum tadında-Ahmet ÇetinAregala Sınır Tanımayan Şefler Derneği Türkiye Başkanı Şef Ahmet Çetin ile “Bodrum Tadında” isimli işletme hizmete başladı.

Ortakent-Yahşi Mahallesinde 3 dönümlük bahçeye sahip alanda açtığı işletmeyle Türk mutfağının ve özellikle Bodrum yöresinin yemeklerini misafirlerine tattıracak olan Şef Ahmet Çetin, restorantında kuracağı ayrı bir mutfak ile ünlü şeflerle mutfak şovları düzenleyecek.

Basın mensupları için düzenlediği kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Çetin 12 ay hizmet vereceğini söylediği işletmesi ile ilgili
şunları söyledi:

“Bodrum Tadında isimli kitabım ile yurt içinde ve yurt dışında yemeklerimizi tanıtırken bunun devamın bir işletme açmaya karar
verdim. İsmini de kitabımın adını verdi. Burada odun ateşinde yemekler pişirerek geçmişe dönük yöresel yemeklerle devam edeceğiz. Burada odun ateşinde yemekler yapacağız. Yörük-Türkmen Kültüründe yer alan geçmişe dönük yemeklerimizi burada yeniden yaşatmayı ve tanıtmayı hedefliyoruz. Sadece kendi bölgemizle kalmayacağız, ülkemizin birçok yöresel lezzetlerini de burada pişireceğiz” dedi.

Yurt dışından gelecek olan yabancı şeflerle mutfak şovları düzenleyeceklerini ifade eden Ahmet Çetin sözlerine şöyle devam etti:

“Yabancı şef arkadaşlarımızla aylık ve haftalık periyotlarda mutfak şovları düzenleyeceğiz. Bu çalışma sayesinde bu bölgede çalışan mutfak
şeflernin yabancı mutfakları tanımasını da sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

İşletmenin sadece yemek sektöründe olmayacağını belirten Çetin, 650 kişilik bahçede çeşitli kutlama ve etkinliklerinde organize
edilecebileceğini ifade etti.

12 ay hizmet verecek olan Bodrum Tadında isimli işletmede düzenlenecek olan etkinlikler kültür turizminede katkı sağlanması amaçlanıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu