GündemManşetTurizm

BODER’de Yeni Dönem

BODER’in Yeni Başkanı Ömer Faruk Dengiz

 

280 üyesi bulunan Bodrum Otelciler Derneği’nin (BODER) Olağan Seçimli Genel Kurulu, yoğun katılımla yapıldı. 2 adayın yarıştığı seçimde Ömer Faruk Dengiz başkan oldu.

İsis Otel’in toplantı salonunda yapılan genel kurula; Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun ile BODER üyesi turizmciler katıldı.

22 yıldan beri BODER’in başkanlığını yapan Halil Özyurt’un konuşması ile başlayan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Divan heyetinin seçilmesiyle devam eden genel kurul, faaliyet ve mali raporunun okunup ibrası ile devam etti. Denetleme kurulu raporunun okunup kabul edilmesinin ardından seçime geçildi.

İki adayın girdiği yarıştığı seçimde ilk konuşmayı Itır Köylü yaptı. Köylü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Derneğimizi bölgemizde büyük bir turizm örgütlenmesi yaparak özveriyle bugünlere getiren büyüklerimize, eski yönetimlere ve mevcut dönem başkanımız Sn. Halil Özyurt’a şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak bizler onların başladığı işi, turizm STK’larına ilham kaynağı olabilecek bir yönetim modeli kurgusuyla derneğimizi, up grade etmeyi yani yükseltmeyi hedefliyoruz.

Peki bunu nasıl yapacağız? Bildiğiniz gibi Bodrum turizmi güncelleniyor mottosu ile ekip olarak bir yola çıktık ve yeni döneminde yönetimine aday olduğumuz derneğimiz için, yeni yönetim kurulumuzun ortak aklı ile, kendimize bir vizyon, misyon ve çalışacağımız yolda kendimize ilke edineceğimiz bir değerler bütünü belirledik. Vizyonumuz, Bodrum’un mutluluğuna ve Ege turizmine ilham kaynağı olan bir STK modeline ulaşabilmek. Misyonumuz, Bodrum’da olmaktan keyif alan herkes için, biz bir aileyiz bilinciyle, dinamik ve stratejik hedef odaklı bakış açısı ile paydaşlarının mutluluğuna odaklanarak, turizmde sürdürülebilirlik için sinerji yaratmak.

Ve bu yolda kendimize ilke edindiğimiz değerler bütünü ise, Sürdürülebilirlik için, ekosisteme, insana, farklılıklara, sistematiğe, yerele, kültüre ve tarihine saygılı, verilerle konuşan bir yönetim olmak. Bunun için en iyisini yapmak istiyoruz, o yüzden sektörümüze bir çok sorunu çözebileceğine inandığımız BEST’i yani Bodrum’da Eğitimli Sürdürülebilir Turizmi kendimize slogan olarak belirledik.

Bunu yapabilmek içinde derneğimizi şimdi size anlatacağım kurgu ile güncelleneceğiz. Bu doğrultuda kendimize 4 tane ana strateji belirledik.Bunlar,
Paydaşların mutluluğu, Turizmde Global Rekabete Karşı Bölgeyi Kazandırmak, İşbirliklerin Yönetimi ve Sürdürülebilir Mesleki ve Sektörel Gelişim.”

Itır Köylü’nün konuşmasının ardından kürsüye diğer başkan adayı Ömer Faruk Dengiz geldi. Dengiz, şu sözlere yer verdi:

“Çok değil sadece 19 Mayıs günü birlikte çıktığımız bu yolda,derd edindiğim Bodrum sevdasını anlattım. Bugün yine çok sevdiğim meslektaşlarımın, arkadaşlarımın karşısında bu seçkin toplulukla beraberim. O günden sonra birçok arkadaşımla kafa kafaya verdik. Yürekten çalıştık. Mavi Değişim adını verdiğimiz bir ekip olduk. Hepsi bugün burada. Onlara çok teşekkür ediyorum.

Burada son zarfı açtıktan sonra kim seçilirse seçilsin, kazanan Bodrum olacaktır. Eğer biz kazanırsak sözünü verdiğimiz dönüşüm süreci için sevgili Itır Köylü’nünde projelerinden yararlanacağız.

BODER’in sadece 280 kişilik bir STK olması yerine yarımadaya yayılan bir dernek olması için çalışacağız. Artacak üye sayımızla birlikte BODER’e yakışan kurumsal bir binaya taşınmak için de gerekli adımları ilk günden atmaya hazırız. Bizim hayalimiz bu sektörün en önemli ihtiyacını karşılamak olacak. Bunu ve daha fazlasını hayata geçirmek için ilgili paydaşlara ulaşmaya hazırız. Kariyer Fuarları başta olmak üzere sektörel fuarları doğrudan Bodrum’a taşımak istiyoruz. Sektörün girdilerindeki fiyat istikrarını korumak için gerekli olan platformu öncelikle oluşturacağız. Oluşturacağımız danışma kuruluyla sektörün deneyiminden ilham almaya hazırız.

Değişen iş yapma süreçlerinde üyelerimize vereceğimiz mali ve hukuki danışmanlıklar için deneyimli kurumlarla işbirliği olanaklarımız şimdiden hazır. Sektörün dinamikleri arasında bürokrasi ile yakın ilişkiler de çok çok önemli. Ankara’ya bir BODER temsilciliği kazandırmaya hazırız. Hedeflediğimiz pazarlara daha hızlı erişmek için özel destinasyonlara yönelik tanıtımlarımız hazır. Benim ailem de turizme ev pansiyonculuğu ile başladı. Bu bilinçle bu alanda sağlıklı adımlar atmaya hazırız.

Sektöre yepyeni bir vizyon getirecek olan kadın girişimcilerimizin ihtiyacı olan donanımları da onlara kazandıracağız. Yorucu geçen sezonların ardından, üyelerimizin ve çalışanlarımızın ödüllendirileceği programlar üzerinde çalışıyoruz. Çalışanlarımızın çocuklarının sektöre kazandırılması için geliştireceğimiz programlarla yepyeni ufuklar açacağız.”

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. 280 üyeden 240’nın oy kullandığı seçimde mavi liste ile sandığa giden Ömer Faruk Dengiz 148 oy, beyaz listeli Itır Köylü 90 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı.

Bu sonuçla Ömer Faruk Dengiz, BODER’in yeni başkanı oldu.

Ömer Faruk Dengiz yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Alişir Şahin, Ali Faik Korkmaz, Burak Yamak, Caner Arslan, Çetin Batuhan Akkan, Çiçek Sabahat Çalgın, Gürhan Gider, Kerem Berk Yılmaz, Mehmet Kocaoğlan, Mehmet Dağoğlu, M. Serkan Yılmaz, Yıldız Gökçe Uçarer, Yiğit Girgin, Yusuf Günaydın

Muhabir: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu