EkonomiGündemManşetTurizm

YILIN İLK 5 AYINDA YÜZDE 30’LUK ARTIŞ…

Türkiye’ye ilk 5 ayda gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30.8 artarak 11.8 milyona ulaştı. Turizmciler hedefleri revize ediyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan ISIS Otel Genel Müdür ve BODER Yönetim Kurulu Üyesi Melih Alemdar şunları söyledi:

“Turizmin ilk 5 ayında, Türkiye genelinde de Bodrum genelinde de ciddi bir artışımız oldu, bu beklentilerimiz içerisindeydi. Ülkemizdeki güvenlik aşamasındaki sorunların birçoğunun çözülmesi ve daha stabil bir ortama geçmemizle beraber yaklaşık yüzde 30 civarında bir artışı karşıladık. Bu bizim yüzde 22 yüzde 28 civarında beklentilerimizdi ama yüzde 30’a kadar vardı şuanda ilk 5 ayda. Bunun bu şekilde gideceğini tahmin ediyoruz, beklentilerimiz ve yaptığımız hazırlıklarda oteller çerçevesinde bu bazda devam ediyor. Eğer herhangi bir problem yaşamazsak iyi bir turizm sezonu geçireceğimize ve iyi bir sezon kapanışı yapacağımızı da tahmin ediyoruz.”

Alemdar ayrıca, kış sezonunda da operasyonlara devam edeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sene ihtimal dahilinde bazı otellerimizin, sezonluk olan bazı otellerimizin kışında operasyona devam etmesi söz konusu. Bu bizim için hem istihdam konusunda personel tutmamızı sağlayacak hem de daha fazla döviz girdisi sağlamamızı sağlayacak. Eğer bir terslik çıkmazsa uzun bir turizm sezonu bizi bekliyor. İyi bir sezon sonuçlandırabilirsek hem kendimiz için hem de ülkemiz için daha önceki yaralarımızı tamir etmiş önümüzdeki 2019 sezonuna da daha iyi bir şekilde girmiş olacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu