GündemManşet

MUĞLA’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Muğla Valisi Esengül Civelek, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Marmaris’te düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik yürüyüşüne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulan ve 2 polisin şehit edildiği Marmaris’te, vatandaşlar mehteran eşlinde yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyerek, Atatürk Meydanı’na ulaştılar.

Yürüyüşe Vali Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Mehmet Fikret Çavuş, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Eryılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile 81 il ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler katıldı.

Program Atatürk Meydanında toplanan vatandaşlar kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşmasını gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde yaptığı konuşmayı dinledi.

Darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı belgeseli izleyen kalabalık, Demokrasi Marşını söyledi. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunarak, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için dua edildi.

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütünün gerçekleştirdiği ihanet girişiminin tarihte eşi benzeri görülmemiş en büyük ihanet girişimi olduğunu belirten Vali Civelek, “Milletçe demokrasi zaferine dönüştürdüğümüz hain darbe girişimini unutmamak, unutturmamak, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak, canlı tutmak üzere yine bir aradayız, meydanlardayız. 15 Temmuz Demokrasi Zaferinde Marmaris’in çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Direniş Marmaris’ten başlatılmıştır. O gece Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten yaptığı vatanımıza, bayrağımıza, millet iradesine ve demokrasimize sahip çıkılması için meydanlarda sokaklarda olunması daveti üzerine tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz Çanakkale ruhuyla, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesinde kenetlenmiş, bir an bile tereddüt etmeden, ölümü göze alarak meydanlara sokaklara çıkmıştır. Milletimiz vatan hainlerinin ağır silahlarına, toplarına, tanklarına karşı, vatan bayrak aşkıyla, imanla dolu göğsünü siper ederek, destansı bir milli direniş sergilemiştir. Milletimizin milli direnişi hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır.” dedi.

15 Temmuz’un demokrasi zaferi ve kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Vali Civelek, “15 Temmuz milletimizin vatanımızı böldürtmemek, bayrağımızı gönderden indirtmemek, ezanımızı susturtmamak için, milli birliğimiz, beraberliğimiz, bekamız için, vatanseverlik ve kahramanlıkla yazdığı bir tarihtir. Milletimizin, devletimizin istiklal ve istikbaline kasteden hainlere karşı kahramanlık mücadelesi verilirken canlarını feda eden şehitlerimiz olmuştur. Gazilerimiz olmuştur. Şanlı direnişimizin tarihini yazan kahraman 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor; sağlık afiyet huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum. Rabbim milletimize bir 15 Temmuz daha yaşatmasın. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Marmaris Körfezinde Marmaris Su Sporları Kooperatifi üyeleri tarafından su sporları gösterileri gerçekleştirildi. Program Muğla Mehteran Takımının seslendirdiği marşlarla devam etti.

Program tüm Türkiye’de eş zamanlı Sela okunmasının ardından sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu